Soufflé med hytteost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

60+ min

Lækker opskrift på en velsmagende ret med ost. Soufflé med hytteost smager dejligt og egner sig godt på en ostetallerken.

Ingredienser

Antal portioner

Tilbehør

  • 50 g koldt smør
  • 520 g blandet salat

Sådan gør du

Sådan gør du

Smør en souffléform med smør. Rør melet ud med lidt af mælken i en tykbundet gryde. Tilsæt resten af mælken og smørret og kog det godt igennem under piskning. Tag gryden fra varmen, og lad blandingen afkøle lidt. Rør krydderierne i og derefter æggeblommerne én ad gangen. Rør kraftigt ind imellem. Pisk hviderne stive. Vend hytteosten og halvdelen af hviderne i dejen. Fold resten af hviderne forsigtigt i med en fadskraber. Hæld massen i formen. Bag souffléen nederst i ovnen. Det er vigtigt at ovndøren ikke åbnes under bagningen, da souffléen let kan falde sammen. Serveres straks.

Tip

Kvark 5+ (0,1%) kan anvendes i stedet for hytteost.

Bagetid

Ca. 1 time ved 180°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,3 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 16 %
  • Fedt: 68 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: