Soufflé med hytteost
60+ min

Soufflé med hytteost

Lækker opskrift på en velsmagende ret med ost. Soufflé med hytteost smager dejligt og egner sig godt på en ostetallerken.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Soufflé med hytteost

Lækker opskrift på en velsmagende ret med ost. Soufflé med hytteost smager dejligt og egner sig godt på en ostetallerken.

Antal portioner

Tilbehør

  • 50 g koldt smør
  • 520 g blandet salat

Fremgangsmåde:

Smør en souffléform med smør. Rør melet ud med lidt af mælken i en tykbundet gryde. Tilsæt resten af mælken og smørret og kog det godt igennem under piskning. Tag gryden fra varmen, og lad blandingen afkøle lidt. Rør krydderierne i og derefter æggeblommerne én ad gangen. Rør kraftigt ind imellem. Pisk hviderne stive. Vend hytteosten og halvdelen af hviderne i dejen. Fold resten af hviderne forsigtigt i med en fadskraber. Hæld massen i formen. Bag souffléen nederst i ovnen. Det er vigtigt at ovndøren ikke åbnes under bagningen, da souffléen let kan falde sammen. Serveres straks.

Tip

Kvark 5+ (0,1%) kan anvendes i stedet for hytteost.

Bagetid

Ca. 1 time ved 180°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,3 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 16 %
  • Fedt: 68 %
Print