Kødboller i tomatsauce
&format=webp)
Kødboller i tomatsauce - denne kombination går aldrig af mode. Pasta, tomat og kødboller er populært hos både voksne og børn. Og ikke mindst hos Lady og vagabonden, som i Disneyfilmen helt tilbage i 1955 viste deres kærlighed til hinanden over en portion kødboller i tomatsauce i baggården til Tony's café. Server kødboller i tomatsauce og se om kærligheden blomstrer i familien.
Ingredienser
Tomatsauce
20 g
Smør
|
|
---|---|
4
Løg i grove stykker (ca. 200 g)
|
|
2 dåser
Hakkede tomater (ca. 800 g)
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Kødboller
400 g
Hakket grisekød
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
2
Finthakkede løg (ca. 100 g)
|
|
1½ dl
Mælk
|
|
3 spsk
Hvedemel
|
Spaghetti
3 liter
Vand
|
|
---|---|
1 spsk
Groft salt
|
|
350 g
Tørret spaghetti
|
|
2 dl
Hakket persille
|
Tilbehør
75 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
---|
Sådan gør du
Tomatsauce
Kødboller
Spaghetti
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Det smager også dejligt med et drys frisk basilikum på retten.
Kødbollerne bliver kogt i tomatsaucen. På den måde spare du en gryde med vand eller bouillon til at koge kødbollerne i. Og smagen fra kødbollerne bliver samtidig overført til tomatsaucen, så den bliver ekstra smagfuld.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
430 kJ / 103 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1 g |
Protein: | 6,4 g |
Fedt: | 2,9 g |
Kulhydrat: | 12,6 g |
Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.
