Spareribs

2 timer 5 min
Spareribs

Ovnstegte spareribs med en dejlig BBQ marinade. Hjemmelavede spareribs kræver ikke meget arbejde, - men tilstrækkelig tid i ovnen til at blive lækre møre. Smagen på din marinade til spareribs er afgørende for succes'en - og opskriften får du her. Se i opskriftens tips, hvordan du tilbereder dine spareribs på grill.

Ingredienser

Marinade til spareribs

2 spsk Tomatketchup
2 spsk Æbleeddike
2 spsk Brun farin
1 tsk Mild paprika
1 tsk Sojasauce
1 Finthakket fed hvidløg
½ tsk Groft salt
1½ kg Revelsben

Sådan gør du

Marinade til spareribs

  • Rør ketchup, eddike og brun farin sammen med de øvrige ingredienser.
  • Pensl revelsbenene med marinaden og læg dem på en bagerist med en bradepande under.
  • Steg revelsbenene midt i ovnen i ca. 2 timer ved 175° - traditionel ovn. Vend dem efter ca. 1 time. Pensl igen med marinaden og steg dem færdige.

Grillede spareribs: Hvis du ønsker at grille dine revelsben, skal de koges først. Kom revelsben og vand i en gryde så det dækker og bring det i kog. Kog revelsbenene ved svag varme og under låg i ca. 1½ time. Pensl revelsbenene og grill dem på en havegrill ca. 4 min. på hver side. Pensl undervejs og server sparerib med resten af marinaden.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6526 kJ / 1560 kcal

Næringsindhold pr. 100g

775 kJ / 185 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 34,9 % 15,9 g
Kulhydrat: 6,7 % 3,1 g
Fedt: 58,4 % 12,2 g
Relateret video Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/spareribs/