Speltbrød med øl

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

60+ min

Et aromatisk brød af spelt- og hvedemel og dark ale til at give smag. Nyd det fx til en salat eller suppe - eller på traditionel vis med smør eller pålæg.

Ingredienser

12 skiver pr. brød

Antal portioner

  • 33 cl mørk øl, fx dark ale
  • 1 dl vand
  • 25 g gær
  • 200 g fuldkornsspeltmel (ca. 3½ dl)
  • 1 tsk groft salt
  • 25 g smør - smeltet
  • 400 g hvedemel (ca. 6¾ dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør øl, vand og gær sammen. Tilsæt groft speltmel, salt, smeltet smør og hvedemel (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning i køleskabet i ca. 12 timer. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til et rundt brød. Læg brødet på et stykke bagepapir og lad det efterhæve tildækket i ca. 2 timer. Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Pensl brødet med vand med en dråbe olivenolie og rids det. Træk bagepapiret over på den varme bageplade og bag speltbrødet midt i ovnen - dæk brødet med bagepapir efter ca. 15 min.

Tip

I stedet for mørk øl, kan du bruge en pilsner og evt. ½ tsk kulør.

Bagetid

Ca. ½ time ved 225°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,4 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 77 %
  • Fedt: 11 %
  • Alkohol: 2 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: