Speltbrød med øl
60+ min

Speltbrød med øl

Et aromatisk brød af spelt- og hvedemel og dark ale til at give smag. Nyd det fx til en salat eller suppe - eller på traditionel vis med smør eller pålæg.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Speltbrød med øl

Et aromatisk brød af spelt- og hvedemel og dark ale til at give smag. Nyd det fx til en salat eller suppe - eller på traditionel vis med smør eller pålæg.

12 skiver pr. brød

Antal portioner
  • 33 cl mørk øl, fx dark ale
  • 1 dl vand
  • 25 g gær
  • 200 g fuldkornsspeltmel (ca. 3½ dl)
  • 1 tsk groft salt
  • 25 g smør - smeltet
  • 400 g hvedemel (ca. 6¾ dl)

Fremgangsmåde:

Rør øl, vand og gær sammen. Tilsæt groft speltmel, salt, smeltet smør og hvedemel (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning i køleskabet i ca. 12 timer. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til et rundt brød. Læg brødet på et stykke bagepapir og lad det efterhæve tildækket i ca. 2 timer. Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Pensl brødet med vand med en dråbe olivenolie og rids det. Træk bagepapiret over på den varme bageplade og bag speltbrødet midt i ovnen - dæk brødet med bagepapir efter ca. 15 min.

Tip

I stedet for mørk øl, kan du bruge en pilsner og evt. ½ tsk kulør.

Bagetid

Ca. ½ time ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,4 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 77 %
  • Fedt: 11 %
  • Alkohol: 2 %
Print