Speltbrød med øl

Bedømmelse

(7 vurderinger)

60+ min

Et aromatisk brød af spelt- og hvedemel og dark ale til at give smag. Nyd det fx til en salat eller suppe - eller på traditionel vis med smør eller pålæg.

Ingredienser

12 skiver pr. brød

Antal portioner
  • 33 cl mørk øl, fx dark ale
  • 1 dl vand
  • 25 g gær
  • 200 g fuldkornsspeltmel (ca. 3½ dl)
  • 1 tsk groft salt
  • 25 g smør - smeltet
  • 400 g hvedemel (ca. 6¾ dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør øl, vand og gær sammen. Tilsæt groft speltmel, salt, smeltet smør og hvedemel (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning i køleskabet i ca. 12 timer. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til et rundt brød. Læg brødet på et stykke bagepapir og lad det efterhæve tildækket i ca. 2 timer. Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Pensl brødet med vand med en dråbe olivenolie og rids det. Træk bagepapiret over på den varme bageplade og bag speltbrødet midt i ovnen - dæk brødet med bagepapir efter ca. 15 min.

Tip

I stedet for mørk øl, kan du bruge en pilsner og evt. ½ tsk kulør.

Bagetid

Ca. ½ time ved 225°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,4 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 77 %
  • Fedt: 11 %
  • Alkohol: 2 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde: