Speltknækbrød med sesam

1 time 5 min
Speltknækbrød med sesam

Sprødt og knasende knækbrød - passer til alverdens pålæg, men smager også skønt, som de er.

Ingredienser

¼ liter Mælk
10 g Gær
2 spsk Sesamfrø
¾ tsk Groft salt
250 g Fuldkornsspeltmel (ca. 4 dl)
75 g Hvedemel (ca. 1¼ dl)

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 8 min. ved 225°.

  • Lun mælken til den er lillefingervarm. Kom mælken i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt sesamfrø, salt og de 2 slags mel (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Lad dejen hæve tildækket med fx et låg i ca. ½ time.
  • Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Del dejen i 2 portioner og rul hver portion ud til en firkant (ca. 30 x 40 cm) - sørg for godt med mel på bordet. Skær dejen ud i 24 felter (a ca. 10 x 10 cm). Læg stykkerne på plader med bagepapir og prik knækbrødsstykkerne med en gaffel. Træk bagepapiret over på den varme plade og bag knækbrødet - en plade ad gangen - øverst i ovnen. Bag ca. 5 min. på den ene side, vend knækbrødet og bag det færdigt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5367 kJ / 1283 kcal

Næringsindhold pr. 100g

881 kJ / 211 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4,6 g
Protein: 15,9 % 8,2 g
Kulhydrat: 72,4 % 37,6 g
Fedt: 11,7 % 2,8 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/speltknakbrod-med-sesam/