Speltpleskner med lime og kardemomme - Opskrifter - Arla

Speltpleskner med lime og kardemomme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(47 vurderinger)

1 timer

En smagfuld småkage til fx is, frugt eller bare til kaffen. Når som helst og hvor som helst.

Ingredienser

ca. 28 stk

Antal portioner

  • 20 kardemommekapsler - frøene herfra
  • 100 g flormelis (ca. 2 dl)
  • 60 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • 45 g speltflager eller grovvalsede havregryn (ca. 1 dl)
  • 2 spsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 3 æggehvider (ca. 1 dl)
  • 100 g smør - smeltet

Sådan gør du

Sådan gør du

Knus kardemommefrøene - evt. i en morter. Rør flormelis, hvedemel, speltflager, kardemomme og limeskal sammen i en skål. Pisk først æggehvider og derefter det smeltede smør i. Fordel dejen på plader med bagepapir: Læg ca. 1 spsk dej pr. kage (med god plads omkring) og smør dejen ud til en tynd kage (ca. 8 cm i diameter). Bag kagerne øverst i ovnen. Lad kagerne køle af på en bagerist.

Tip

Du kan bruge stødt kardemomme - ca. 2 tsk.

Bagetid

7-9 min. ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,3 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 48 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: