Speltpleskner med lime og kardemomme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(47 vurderinger)

1 timer

En smagfuld småkage til fx is, frugt eller bare til kaffen. Når som helst og hvor som helst.

Ingredienser

28 småkager pr. portion

Antal portioner
  • 20 kardemommekapsler - frøene herfra
  • 100 g flormelis (ca. 2 dl)
  • 60 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • 45 g speltflager eller grovvalsede havregryn (ca. 1 dl)
  • 2 spsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 3 æggehvider (ca. 1 dl)
  • 100 g smør - smeltet

Sådan gør du

Sådan gør du

Knus kardemommefrøene - evt. i en morter. Rør flormelis, hvedemel, speltflager, kardemomme og limeskal sammen i en skål. Pisk først æggehvider og derefter det smeltede smør i. Fordel dejen på plader med bagepapir: Læg ca. 1 spsk dej pr. kage (med god plads omkring) og smør dejen ud til en tynd kage (ca. 8 cm i diameter). Bag kagerne øverst i ovnen. Lad kagerne køle af på en bagerist.

Tip

Du kan bruge stødt kardemomme - ca. 2 tsk.

Bagetid

7-9 min. ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,3 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 48 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: