Tykke klejner
45 min
•

Tykke og bløde klejner hører julen til - og de sløjfeformede oliekogte kager er tæt på at være symbolet på jul. Disse hjemmebagte klejner er af den bløde slags - og når du først har fået taget på at vride dem, så kan det være svært at holde op igen. Du kan sagtens koge til nogle dage - og kan du bedst lide klejner varme, så giv dem en tur på brødristeren.
Ingredienser
500 g
Hvedemel
|
|
---|---|
½ tsk
Hjortetaksalt
|
|
1 tsk
Stødt kardemomme
|
|
125 g
Smør
|
|
3
Æg
|
|
3 spsk
Piskefløde
|
|
175 g
Sukker (ca. 2 dl)
|
|
1 tsk
Revet citronskal (usprøjtet)
|
500 g
Palmin eller raffinol til kogning
|
---|
Sådan gør du
Sådan koger du de tykke og bløde klejner
Hvis fedtstoffet bruser under kogningen, er det fordi der er for mange klejner i gryden.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
34034 kJ / 8134 kcal
Næringsindhold pr. 100g
2263 kJ / 541 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 3,2 % | 4,2 g |
Kulhydrat: | 27 % | 35,9 g |
Fedt: | 69,8 % | 42,7 g |
