Sprød pasta med ostecreme

25 min
Sprød pasta med ostecreme

Har du kogt pasta i overskud fra aftensmaden, så prøv den nye trend sprød pasta. Knasende sprød pasta er genial som snack og en fin måde at komme rester af den kogte pasta til livs. Du kan lave sprød pasta af både pasta skruer og - penne i forskellige størrelser.

Ingredienser

Sprød pasta

200 g Kogt tørret pasta, skruer eller penne
1 spsk Olie, fx rapsolie
25 g Fintrevet lagret havartiost eller parmesan
1 tsk Hvidløgspulver
1 tsk Mild paprika
Friskkværnet peber

Ostecreme

200 g Salatost
25 g Krydderurter (1 dl) , fx basilikum, oregano, persille
Friskkværnet peber

Pynt

Soltørrede tomater
Friske krydderurter

Sådan gør du

Sprød pasta

  • Vend pastaen med olie, revet ost og krydderier.
  • Fordel pastaen på en plade med bagepapir og bag den i ovnen til den er sprød og gylden i ca. 20 min. ved 200° - varmluft. Vend i pastaen et par gange undervejs.

Ostecreme

  • Blend osten med krydderurter og peber i en foodprocessor - til cremen er glat. Smag til.
  • Anret ostecremen i en skål toppet op med soltørrede tomater og krydderurter. Server den sprøde pasta til.

Kom lidt grøntstave på fadet sammen med de sprøde pasta, fx gulerod og blomkål. De smager også skønt dyppet i ostecremen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6118 kJ / 1462 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1307 kJ / 312 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 16,7 % 12,8 g
Kulhydrat: 42,8 % 33 g
Fedt: 40,5 % 14,3 g
https://www.arla.dk/opskrifter/sprod-pasta-med-ostecreme/