Sprød pasta med ostecreme

Sprød pasta med ostecreme

25 min
Har du kogt pasta i overskud fra aftensmaden, så prøv den nye trend sprød pasta. Knasende sprød pasta er genial som snack og en fin måde at komme rester af den kogte pasta til livs. Du kan lave sprød pasta af både pasta skruer og - penne i forskellige størrelser.
https://www.arla.dk/opskrifter/sprod-pasta-med-ostecreme/

Sådan gør du

Bagetid:

ca. 20 min. ved 200° - varmluft.

Sprød pasta
  • Vend pastaen med olie, revet ost og krydderier.
  • Fordel pastaen på en plade med bagepapir og bag den i ovnen til den er sprød og gylden. Vend i pastaen et par gange undervejs.
Ostecreme
  • Blend osten med krydderurter og peber i en foodprocessor - til cremen er glat. Smag til.
  • Anret ostecremen i en skål toppet op med soltørrede tomater og krydderurter. Server den sprøde pasta til.

Kom lidt grøntstave på fadet sammen med de sprøde pasta, fx gulerod og blomkål. De smager også skønt dyppet i ostecremen.

Energiindhold for hele retten:

6118 kJ / 1462 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1307 kJ / 312 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 16,7 % 12,8 g
Kulhydrat: 42,8 % 33 g
Fedt: 40,5 % 14,3 g

Ingredienser

Sprød pasta
200 g Kogt tørret pasta, skruer eller penne
1 spsk Olie, fx rapsolie
25 g Fintrevet lagret havartiost eller parmesan
1 tsk Hvidløgspulver
1 tsk Mild paprika
Friskkværnet peber
Ostecreme
200 g Salatost
25 g Krydderurter (1 dl) , fx basilikum, oregano, persille
Friskkværnet peber
Pynt
Soltørrede tomater
Friske krydderurter