Polenta med jomfruhummerhaler og aioli
Skal der være fest, så lad der være fest... Denne forret med polenta, jomfruhummerhaler og aioli er en virkelig lækker og meget festlig forret. Jomfruhummerhaler med polenta er nem at gå til, men vil alligevel imponere de fleste. Og så kan du forberede hele forretten dagen inden - ja, polenta og aioli har ligefrem bedst af at blive tilberedt dagen inden.
Ingredienser
Polenta
|
5 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
|---|---|
|
125 g
Minut polenta (forkogt, groftmalet majsmel)
|
|
|
1 spsk
Frisk timian
|
|
|
1 spsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
|
½ tsk
Salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
25 g
Minut polenta (forkogt, groftmalet majsmel)
|
|
|---|---|
|
1 dl
Smagsneutral olie
|
Aioli
|
1
Æggeblomme
|
|
|---|---|
|
1 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
|
1
Finthakket fed hvidløg
|
|
|
¼ tsk
Fint salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
1½ dl
Smagsneutral olie fx rapsolie
|
Jomfruhummerhaler
|
25 g
Smør
|
|
|---|---|
|
12
Store jomfruhummerhaler
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Pynt
|
Brøndkarse
|
|---|
Sådan gør du
Polenta
Aioli
Jomfruhummerhaler
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan forberede hele retten dagen i forvejen. Du skal blot stege jomfruhummerhalerne og polentaen lige inden servering.
Klem om jomfruhummerens skal med to fingre, så er den knækker. Så er det let efterfølgende at få skallen helt af. Lad evt. selve halefinnen sidde - det er meget dekorativt. Fjern strengen med en urtekniv, ved at lave et lille snit øverst i kødet og fisk strengen op. Polentaen kan du krydre som det passer dig bedst, prøv evt. med skalotteløg og urter. Eller lav en lidt mere hverdagsagtig udgave, og kom rejer ind i poletaen. Så sparer du de dyrere jomfruhummerhaler.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1048 kJ / 251 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,4 g |
| Protein: | 7 g |
| Fedt: | 20,8 g |
| Kulhydrat: | 9,4 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.