Sprøde jomfruhummerhaler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Sprøde jomfruhummerhaler er en lækker forret med inspiration fra den japanske tempura. Glæd dig til at sætte tænderne i noget sprødt!

Ingredienser

Antal portioner

Dej

  • 100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 1 dl mælk
  • ½ dl pilsnerøl
  • 1 æggeblomme
  • 25 g smeltet afkølet smør
  • 1 æggehvide
  • olie eller andet fedtstof til friturestegning (fyld kun gryden halvt)

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Bland hvedemel og salt. Pisk mælk, øl og æggeblomme i lidt efter lidt. Pisk smørret i. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i dejen.

Varm fedtstoffet op i en dyb gryde.

Dyp hummerhalerne i dejen. Steg dem straks, 6-8 ad gangen, i ca. 1½ min. Vend hummerhalerne under stegningen. Tag dem op og læg dem et øjeblik på fedtsugende papir. Hold dem varme. Steg champignonerne på samme måde, men kun i ca. 1 min. Steg persillekvistene i ca. 10 sek. til de er sprøde.

Anret hummerhaler, champignoner og persille på fire portionstallerkener sammen med bladselleri, kaviar, citronbåde og cremefraiche, Server straks mens hummerhaler og champignoner er lune og sprøde.

Tip

Kom et stykke brød i det varme fedtstof. Bliver brødet gyldent har fedtstoffet den rigtige temperatur.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,6 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 70 %

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay Chablis, Frankrig

Mineralsk hvidvin på chardonnay-druen vil spille perfekt op imod de dybstegte godter med bladselleri. Chablis 1. cru eller grand cru vil være førstevalget Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til hummersuppe