Sprøde jomfruhummerhaler
60+ min

Sprøde jomfruhummerhaler

Sprøde jomfruhummerhaler er en lækker forret som alle kan finde ud af! Prøv denne opskrift, og glæd dig til at sætte tænderne i noget sprødt!
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sprøde jomfruhummerhaler

Sprøde jomfruhummerhaler er en lækker forret som alle kan finde ud af! Prøv denne opskrift, og glæd dig til at sætte tænderne i noget sprødt!

Antal portioner

Dej

  • 100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 1 dl mælk
  • ½ dl pilsnerøl
  • 1 æggeblomme
  • 25 g smeltet afkølet smør
  • 1 æggehvide
  • olie eller andet fedtstof til friturestegning (fyld kun gryden halvt)

Fremgangsmåde:

Dej

Bland hvedemel og salt. Pisk mælk, øl og æggeblomme i lidt efter lidt. Pisk smørret i. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i dejen.

Varm fedtstoffet op i en dyb gryde.

Dyp hummerhalerne i dejen. Steg dem straks, 6-8 ad gangen, i ca. 1½ min. Vend hummerhalerne under stegningen. Tag dem op og læg dem et øjeblik på fedtsugende papir. Hold dem varme. Steg champignonerne på samme måde, men kun i ca. 1 min. Steg persillekvistene i ca. 10 sek. til de er sprøde.

Ved serveringen

Anret hummerhaler, champignon og persille på fire portionstallerkener sammen med bladselleri, kaviar, citronbåde og cremefraiche.

Tip

Kom et stykke brød i det varme fedtstof. Bliver brødet gyldent har fedtstoffet den rigtige temperatur.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,6 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 70 %
Print

Vin match

Chardonnay Chablis, Frankrig

Mineralsk hvidvin på chardonnay-druen vil spille perfekt op imod de dybstegte godter med bladselleri. Chablis 1. cru eller grand cru vil være førstevalget Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til hummersuppe