Sprøde jomfruhummerhaler

Bedømmelse

(0 vurderinger)

60+ min

Sprøde jomfruhummerhaler er en lækker forret som alle kan finde ud af! Prøv denne opskrift, og glæd dig til at sætte tænderne i noget sprødt!

Ingredienser

Antal portioner

Dej

  • 100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 1 dl mælk
  • ½ dl pilsnerøl
  • 1 æggeblomme
  • 25 g smeltet afkølet smør
  • 1 æggehvide
  • olie eller andet fedtstof til friturestegning (fyld kun gryden halvt)

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Bland hvedemel og salt. Pisk mælk, øl og æggeblomme i lidt efter lidt. Pisk smørret i. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i dejen.

Varm fedtstoffet op i en dyb gryde.

Dyp hummerhalerne i dejen. Steg dem straks, 6-8 ad gangen, i ca. 1½ min. Vend hummerhalerne under stegningen. Tag dem op og læg dem et øjeblik på fedtsugende papir. Hold dem varme. Steg champignonerne på samme måde, men kun i ca. 1 min. Steg persillekvistene i ca. 10 sek. til de er sprøde.

Ved serveringen

Anret hummerhaler, champignon og persille på fire portionstallerkener sammen med bladselleri, kaviar, citronbåde og cremefraiche.

Tip

Kom et stykke brød i det varme fedtstof. Bliver brødet gyldent har fedtstoffet den rigtige temperatur.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,6 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 70 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde:

Vin match

Chardonnay Chablis, Frankrig

Mineralsk hvidvin på chardonnay-druen vil spille perfekt op imod de dybstegte godter med bladselleri. Chablis 1. cru eller grand cru vil være førstevalget Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til hummersuppe