Polenta med jomfruhummerhaler og aioli

Polenta med jomfruhummerhaler og aioli

60+ min
Skal der være fest, så lad der være fest... Denne forret med polenta, jomfruhummerhaler og aioli er en virkelig lækker og meget festlig forret. Jomfruhummerhaler med polenta er nem at gå til, men vil alligevel imponere de fleste. Og så kan du forberede hele forretten dagen inden - ja, polenta og aioli har ligefrem bedst af at blive tilberedt dagen inden.

Sådan gør du

Polenta
  • Bring bouillon i kog i en gryde. Drys langsomt polenta i under omrøring og kog op ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min.
  • Tilsæt timian og citronskal og smag til med salt og peber.
  • Beklæd en bradepande (ca. 4 x 15 x 20 cm) med film.
  • Hæld den varme polenta i bradepanden og glat overfladen. Bank formen i bordet så polentaen bliver helt fast og tæt. Stil polentaen tildækket i køleskabet i min. 4 timer - gerne til næste dag.
  • Tag polentaen ud af bradepanden og skær den ud i 6 stave (ca. 2 x 1 cm i tykkelsen). Vend dem i lidt polentamel.
  • Hæld olien i en gryde og varm den op til ca. 180°.
  • Kom 3 af polentastavene i olien og fritér dem i ca. 5 min. - til de er lysebrune.
  • Tag polentafritterne op og læg dem på fedtsugende papir. Hold dem varme og fritér resten på samme måde.
Aioli
  • Pisk æggeblommen med citronsaft, hvidløg, salt og peber.
  • Pisk herefter lidt efter lidt olien i, i en tynd stråle.
  • Smag til.
  • Kom aiolien i en sprøjtepose, og stil den tildækket i køleskabet indtil serveringen.
Jomfruhummerhaler
  • Pil jomfruhummerhalerne og fjern strengen. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg jomfruhummerhalerne i ca. 1 min. på hver side. Drys med salt. Anret dem på 6 tallerkner, sammen med et stykke polenta, aioli og brøndkarse. Server straks.

Du kan forberede hele retten dagen i forvejen. Du skal blot stege jomfruhummerhalerne og polentaen lige inden servering.

Klem om jomfruhummerens skal med to fingre, så er den knækker. Så er det let efterfølgende at få skallen helt af. Lad evt. selve halefinnen sidde - det er meget dekorativt. Fjern strengen med en urtekniv, ved at lave et lille snit øverst i kødet og fisk strengen op. Polentaen kan du krydre som det passer dig bedst, prøv evt. med skalotteløg og urter. Eller lav en lidt mere hverdagsagtig udgave, og kom rejer ind i poletaen. Så sparer du de dyrere jomfruhummerhaler.

Energiindhold for hele retten:

13078 kJ / 3126 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1055 kJ / 252 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 11,3 % 7 g
Kulhydrat: 15,2 % 9,4 g
Fedt: 73,5 % 20,9 g
Mere inspiration

Trænger I til at få renset munden med en champagne granité inden hovedretten.

Champagne granité
60+ min
Champagne granité
(24)
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Polenta
5 dl Grøntsagsbouillon
125 g Minut polenta (forkogt, groftmalet majsmel)
1 spsk Frisk timian
1 spsk Citronskal (usprøjtet)
½ tsk Salt
Friskkværnet peber
25 g Minut polenta (forkogt, groftmalet majsmel)
1 dl Smagsneutral olie
Aioli
1 Æggeblomme
1 tsk Friskpresset citronsaft
1 Finthakket fed hvidløg
¼ tsk Fint salt
Friskkværnet peber
1½ dl Smagsneutral olie fx rapsolie
Jomfruhummerhaler
25 g Smør
12 Store jomfruhummerhaler
1 tsk Groft salt
Pynt
Brøndkarse
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk