Stegt fisk på jordskokmos

Stegt fisk på jordskokmos

En moderne version af brændende kærlighed - her med fisk og jordskokker.

Ingredienser

Jordskokmos

1 kg Kartofler (ca. kg)
500 g Jordskokker
1 dl Madlavningsfløde
25 g Smør
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
8 skiver Bacon (ca. 125 g)
25 g Smør
200 g Svampe, fx kantareller
4 spsk Hakket persille
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
600 g Filet af brosme, lyssej eller torsk

Sådan gør du

Jordskokmos

  • Skræl kartofler og jordskokker, skær dem i skiver og kom i kogende vand. Kog grøntsagerne i ca. 10 min., eller til de er møre.
  • Hæld vandet fra og damp dem tørre. Mos grøntsagerne i gryden med fx en kartoffelmoser.
  • Tilsæt fløde lidt ad gangen sammen med smør, salt og peber.
  • Smag til og hold jordskokmosen varm.
  • Læg baconskiverne i en kold pande og steg dem først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde.
  • Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • Tør panden af og lad halvdelen af smørret blive gyldent i panden. Steg svampene i ca. 4 min.
  • Tilsæt persille (gem lidt til pynt), ½ tsk salt og peber og tag det af panden.
  • Lad resten af smørret blive gyldent i panden.
  • Skær fisken i 8 lige store stykker og drys dem med resten af saltet og peber.
  • Steg fiskestykkerne ca. 3 min. på hver side.
  • Anret mosen i varme dybe tallerkener, fordel lidt svampe omkring mosen og læg fisk og bacon på toppen. Server straks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10484 kJ / 2506 kcal

Næringsindhold pr. 100g

408 kJ / 98 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 26,6 % 6,4 g
Kulhydrat: 39,2 % 9,4 g
Fedt: 34,2 % 3,8 g
Relateret video Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/stegt-fisk-pa-jordskokmos/