Stegt hellefisk med selleripuré

Bedømmelse

(0 vurderinger)

45 min

Salturten smager af hav og er sprød som asparges. I stedet for salturt kan du bruge grønne asparges eller bønner kogt i godt saltet vand.

Ingredienser

Antal portioner

Selleripuré

  • 800 g filet af hellefisk uden skind
  • 25 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • 25 g smør
  • 300 g renset salturt

Brunet smør

  • 75 g smør

Tilbehør

  • balsamisk æbleeddike

Sådan gør du

Sådan gør du

Selleripuré

Rist hasselnødderne i en bradepande midt i ovnen. Gnid nødderne i et viskestykke, så de fleste skaller falder af. Kom imens selleritern, fløde og vand i en tykbundet gryde og bring det i kog. Kog sellerien ved svag varme og under låg i ca. 20 min. – rør af og til. Tilsæt salt og blend mosen. Hak de ristede hasselnødder groft og vend dem i sellerimosen –- lige inden serveringen.

Rens hellefisken, fjern eventuelle ben og del fileten i 8 lige store stykker. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg fiskestykkerne ved kraftig varme, ca. 2 min. på hver side. Drys med salt og hold fisken varm.

Tør panden af. Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner. Vend salturterne i smørret, tag dem op og hold urterne varme.

Brunet smør

Kom smørret i panden og lad det gyldne ved jævn varme. Kom smørret i en lille kande.

Server eddiken til, så man selv kan komme et par dråber på maden, efter behov.

Ristning

Ca. 10 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 56,2 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 11 %
  • Fedt: 75 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde:

Vin match

Chardonnay, pinot noir, pinot meunier Champagne, Frankrig

En stor, fadlagret champagne vil spille max her! Alternativt en fadlagret, hvid bourgogne fx fra Meursault Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til hummer