Stegt hellefisk med selleripuré

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

45 min

Salturten smager af hav og er sprød som asparges. I stedet for salturt kan du bruge grønne asparges eller bønner kogt i godt saltet vand.

Ingredienser

Antal portioner

Selleripuré

  • 800 g filet af hellefisk uden skind
  • 25 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • 25 g smør
  • 300 g renset salturt

Brunet smør

  • 75 g smør

Tilbehør

  • balsamisk æbleeddike

Sådan gør du

Sådan gør du

Selleripuré

Rist hasselnødderne i en bradepande midt i ovnen. Gnid nødderne i et viskestykke, så de fleste skaller falder af. Kom imens selleritern, fløde og vand i en tykbundet gryde og bring det i kog. Kog sellerien ved svag varme og under låg i ca. 20 min. – rør af og til. Tilsæt salt og blend mosen. Hak de ristede hasselnødder groft og vend dem i sellerimosen –- lige inden serveringen.

Rens hellefisken, fjern eventuelle ben og del fileten i 8 lige store stykker. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg fiskestykkerne ved kraftig varme, ca. 2 min. på hver side. Drys med salt og hold fisken varm.

Tør panden af. Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner. Vend salturterne i smørret, tag dem op og hold urterne varme.

Brunet smør

Kom smørret i panden og lad det gyldne ved jævn varme. Kom smørret i en lille kande.

Server eddiken til, så man selv kan komme et par dråber på maden, efter behov.

Ristning

Ca. 10 min. ved 200°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 16630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 56,2 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 11 %
  • Fedt: 75 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay, pinot noir, pinot meunier Champagne, Frankrig

En stor, fadlagret champagne vil spille max her! Alternativt en fadlagret, hvid bourgogne fx fra Meursault Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til hummer