Stegt kyllingelever med tomatsalat
60+ min

Stegt kyllingelever med tomatsalat

Stegt kyllingelever med tomatsalat er en nem opskrift, der giver en fedtfattig hovedret. Tomatsalaten og den lækre tykmælksdressing passer perfekt til den stegte kyllingelever.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Stegt kyllingelever med tomatsalat

Stegt kyllingelever med tomatsalat er en nem opskrift, der giver en fedtfattig hovedret. Tomatsalaten og den lækre tykmælksdressing passer perfekt til den stegte kyllingelever.

Antal portioner
  • 800 g mellemstore kartofler
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Dressing til tomatsalat

Stegt kyllingelever

  • 600 g optøede, frosne kyllingelevere
  • ½ tsk tørret rosmarin
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 2 små hakkede fed hvidløg

Tomatsalat

  • 5 tomater i både
  • 1 grofthakket salatløg
  • friskkværnet peber
  • ½ dl små kviste af kruspersille

Fremgangsmåde:

Skyl og skrub kartoflerne godt. Del dem på langs. Stil kartoflerne med den overskårne side op i et ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm). Drys med salt og peber. Bag kartoflerne midt i ovnen.

Dressing til tomatsalat

Bland tykmælk og persille. Smag til med salt og peber. Lad dressingen stå tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Stegt kyllingelever

Skyl kyllingeleverne og fjern evt. hinder. Tør dem godt, fx med køkkenrulle. Del de største stykker i to. Drys med rosmarin, salt og peber. Lad smørret gyldne i en pande og tilsæt hvidløg og kyllingelevere. Steg leverne ved jævn varme i ca. 6 min.

Tomatsalat

Anret tomatbådene taglagt i et fladt fad og drys med løg, peber og persillekviste.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,8 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 23 %
Print