Stegt kyllingelever med tomatsalat

Bedømmelse

(6 vurderinger)

60+ min

Stegt kyllingelever med tomatsalat er en nem opskrift, der giver en fedtfattig hovedret. Tomatsalaten og den lækre tykmælksdressing passer perfekt til den stegte kyllingelever.

Ingredienser

Antal portioner
  • 800 g mellemstore kartofler
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Dressing til tomatsalat

Stegt kyllingelever

  • 600 g optøede, frosne kyllingelever
  • ½ tsk tørret rosmarin
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 2 små hakkede fed hvidløg

Tomatsalat

  • 5 tomater i både
  • 1 grofthakket salatløg
  • friskkværnet peber
  • ½ dl små kviste af kruspersille

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl og skrub kartoflerne godt. Del dem på langs. Stil kartoflerne med den overskårne side op i et ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm). Drys med salt og peber. Bag kartoflerne midt i ovnen.

Dressing til tomatsalat

Bland tykmælk og persille. Smag til med salt og peber. Lad dressingen stå tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Stegt kyllingelever

Skyl kyllingeleverne og fjern evt. hinder. Tør dem godt, fx med køkkenrulle. Del de største stykker i to. Drys med rosmarin, salt og peber. Lad smørret gyldne i en pande og tilsæt hvidløg og kyllingelevere. Steg leverne ved jævn varme i ca. 6 min.

Tomatsalat

Anret tomatbådene taglagt i et fladt fad og drys med løg, peber og persillekviste.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 225° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,8 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 23 %

Kilde: