Stegt svinemørbrad med pastinakker og brødsauce med mandler
45 min

Stegt svinemørbrad med pastinakker og brødsauce med mandler

Smager skønt og ser dejligt ud på tallerkenen.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Stegt svinemørbrad med pastinakker og brødsauce med mandler

Smager skønt og ser dejligt ud på tallerkenen.

Antal portioner
  • 1 svinemørbrad
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 20 kviste af frisk timian
  • 10 friske rosmarinkviste eller grankviste
  • bomuldssnor
  • 4 små pastinakker i halve
  • 1½ dl hele blade bredbladet persille
  • 2 spsk olivenolie

Brødsauce

  • 50 g ristede mandler
  • 50 g skorpe af franskbrød - daggammelt
  • 1 lille hakket fed hvidløg
  • 4 dl sødmælk
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Krydder mørbraden med salt og peber. Rul det i timian og gran/rosmarin og bind det hele sammen med kødsnor. Stil mørbraden i et lille ovnfast fad og steg den midt i ovnen. Dæk evt. kødet, med bagepapir, hvis krydderurterne begynder at blive sorte/svedne.

Kog pastinakkerne møre i letsaltet vand og vend dem sammen med persille og olivenolie.

Brødsauce

Blend mandler, brød og hvidløg sammen med mælken. Bring det i kog ved svag varme og under omrøring i en tykbundet gryde. Tilsæt salt og peber og smag til.

Skær mørbraden ud i skiver og server med pastinak og brødsauce.

Stegetid

Ca. 25 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 7940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,2 g
  • Protein: 36 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 41 %
Print

Vin match

Viognier Mendoza, Argentina

Den aromatiske hvidvin på malvasia bianca-druen vil fungere bedst til denne aromatiske ret. Men den kan være svær at finde, så et alternativ kunne være en hvidvin på viognier-druen (server ved ca 10 grader) Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til græskar