Stegt svinemørbrad med pastinakker og brødsauce med mandler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

45 min

Smager skønt og ser dejligt ud på tallerkenen.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 svinemørbrad
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 20 kviste af frisk timian
  • 10 friske rosmarinkviste eller grankviste
  • bomuldssnor
  • 4 små pastinakker i halve
  • 1½ dl hele blade bredbladet persille
  • 2 spsk olivenolie

Brødsauce

  • 50 g ristede mandler
  • 50 g skorpe af franskbrød - daggammelt
  • 1 lille hakket fed hvidløg
  • 4 dl sødmælk
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Krydder mørbraden med salt og peber. Rul det i timian og gran/rosmarin og bind det hele sammen med kødsnor. Stil mørbraden i et lille ovnfast fad og steg den midt i ovnen. Dæk evt. kødet, med bagepapir, hvis krydderurterne begynder at blive sorte/svedne.

Kog pastinakkerne møre i letsaltet vand og vend dem sammen med persille og olivenolie.

Brødsauce

Blend mandler, brød og hvidløg sammen med mælken. Bring det i kog ved svag varme og under omrøring i en tykbundet gryde. Tilsæt salt og peber og smag til.

Skær mørbraden ud i skiver og server med pastinak og brødsauce.

Stegetid

Ca. 25 min. ved 200°.

Sådan afpudser du en svinemørbrad

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,2 g
  • Protein: 36 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 41 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Viognier Mendoza, Argentina

Den aromatiske hvidvin på malvasia bianca-druen vil fungere bedst til denne aromatiske ret. Men den kan være svær at finde, så et alternativ kunne være en hvidvin på viognier-druen (server ved ca 10 grader) Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til græskar