Stegt svinemørbrad med pastinakker og brødsauce med mandler

Bedømmelse

(5 vurderinger)

45 min

Smager skønt og ser dejligt ud på tallerkenen.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 svinemørbrad
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 20 kviste af frisk timian
  • 10 friske rosmarinkviste eller grankviste
  • bomuldssnor
  • 4 små pastinakker i halve
  • 1½ dl hele blade bredbladet persille
  • 2 spsk olivenolie

Brødsauce

  • 50 g ristede mandler
  • 50 g skorpe af franskbrød - daggammelt
  • 1 lille hakket fed hvidløg
  • 4 dl sødmælk
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Krydder mørbraden med salt og peber. Rul det i timian og gran/rosmarin og bind det hele sammen med kødsnor. Stil mørbraden i et lille ovnfast fad og steg den midt i ovnen. Dæk evt. kødet, med bagepapir, hvis krydderurterne begynder at blive sorte/svedne.

Kog pastinakkerne møre i letsaltet vand og vend dem sammen med persille og olivenolie.

Brødsauce

Blend mandler, brød og hvidløg sammen med mælken. Bring det i kog ved svag varme og under omrøring i en tykbundet gryde. Tilsæt salt og peber og smag til.

Skær mørbraden ud i skiver og server med pastinak og brødsauce.

Stegetid

Ca. 25 min. ved 200°.

Sådan afpudser du en svinemørbrad

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,2 g
  • Protein: 36 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 41 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde:

Vin match

Viognier Mendoza, Argentina

Den aromatiske hvidvin på malvasia bianca-druen vil fungere bedst til denne aromatiske ret. Men den kan være svær at finde, så et alternativ kunne være en hvidvin på viognier-druen (server ved ca 10 grader) Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til græskar