Stegt svinemørbrad med pastinakker og brødsauce med mandler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

45 min

Smager skønt og ser dejligt ud på tallerkenen.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 svinemørbrad
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 20 kviste af frisk timian
  • 10 friske rosmarinkviste eller grankviste
  • bomuldssnor
  • 4 små pastinakker i halve
  • 1½ dl hele blade bredbladet persille
  • 2 spsk olivenolie

Brødsauce

  • 50 g ristede mandler
  • 50 g skorpe af franskbrød - daggammelt
  • 1 lille hakket fed hvidløg
  • 4 dl sødmælk
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Krydder mørbraden med salt og peber. Rul det i timian og gran/rosmarin og bind det hele sammen med kødsnor. Stil mørbraden i et lille ovnfast fad og steg den midt i ovnen. Dæk evt. kødet, med bagepapir, hvis krydderurterne begynder at blive sorte/svedne.

Kog pastinakkerne møre i letsaltet vand og vend dem sammen med persille og olivenolie.

Brødsauce

Blend mandler, brød og hvidløg sammen med mælken. Bring det i kog ved svag varme og under omrøring i en tykbundet gryde. Tilsæt salt og peber og smag til.

Skær mørbraden ud i skiver og server med pastinak og brødsauce.

Stegetid

Ca. 25 min. ved 200°.

Sådan afpudser du en svinemørbrad

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,2 g
  • Protein: 36 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 41 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Viognier Mendoza, Argentina

Den aromatiske hvidvin på malvasia bianca-druen vil fungere bedst til denne aromatiske ret. Men den kan være svær at finde, så et alternativ kunne være en hvidvin på viognier-druen (server ved ca 10 grader) Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til græskar