Stegte fjordrejer og skovsyremayonnaise
60+ min

Stegte fjordrejer og skovsyremayonnaise

Fjordrejer er nok en af de største delikatesser, der svømmer i vores farvande. Hvis ikke du lige har tid til at hente skovsyreblade i skovbunden, kan du fint bruge dild.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Stegte fjordrejer og skovsyremayonnaise

Fjordrejer er nok en af de største delikatesser, der svømmer i vores farvande. Hvis ikke du lige har tid til at hente skovsyreblade i skovbunden, kan du fint bruge dild.

Antal portioner
  • 1 kg hele friske fjordrejer
  • 1 liter neutral olie, fx rapsolie
  • 1 tsk groft salt

Pynt

  • skovsyre

Tilbehør

  • 200 g landbrød - evt. ristet

Fremgangsmåde:

Skyl skovsyren og tør den grundigt. Kom fløden i et blenderglas sammen med eddike, sennep, salt og skovsyre. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 10 sek. Tilsæt derefter, mens blenderen kører, olien i en tynd stråle. Stil mayonnaisen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.

Skyl rejerne godt og tør dem. Lad skallerne sidde på rejerne. Varm olien godt op i en gryde ved jævn varme. Del rejerne i 10-12 portioner. Dybsteg en portion rejer ad gangen i den varme olie ca. 2 min., til de er lyserøde og sprøde. Lad dem dryppe af på køkkenrulle. Vend de lune rejer med salt og server dem sammen med skovsyremayonnaise og brød. Alt efter temperament kan du spise de stegte rejer med hoveder og skal, pille hovederne af eller pille rejerne helt.

Tips

I stedet for skovsyre kan du komme dild i mayonnaisen. Smag evt. til med ekstra eddike. Du kan også servere rejer og mayonnaise som hovedret sammen med kogte nye kartofler og asparges.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,3 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 21 %
  • Fedt: 62 %
Print

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Til denne delikatesse vil en tør riesling "kabinett trocken" fra Mosel fungere perfekt. Et godt alternativ kunne være en god chablis Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til asparges