Stegte kammuslinger med røget olie og dip af tykmælk
60+ min

Stegte kammuslinger med røget olie og dip af tykmælk

Har du lyst til at prøve kræfter med at lave din egen røgolie er dette opskriften! Virkelig fin og delikat forret der er værd at afprøve.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Stegte kammuslinger med røget olie og dip af tykmælk

Har du lyst til at prøve kræfter med at lave din egen røgolie er dette opskriften! Virkelig fin og delikat forret der er værd at afprøve.

Antal portioner

Dagen før

  • 12 store kammuslinger
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk havsalt, fx gourmet salt
  • skal af ½ usprøjtet citroner

Røget olie

  • lidt trækul
  • lidt asketræ
  • 1 dl rapsolie

Dip af tykmælk

  • 2 dl Kløver® tykmælk
  • 1 spsk koldpresset rapsolie
  • ½ knust fed hvidløg
  • 1 spsk kapers
  • ¾ spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk blomsterhonning
  • ½ finthakket skalotteløg
  • skal af ½ usprøjtet citroner
  • ½ dl fintklippet purløg
  • ½ tsk havsalt, fx gourmet salt
  • friskkværnet peber

Hertil

  • 100 g sprød blandet salat
  • 100 g ristet brød

Fremgangsmåde:

Dagen før

Tag kammuslingerne ud af skallen. Bland sukker, citronskal og salt. Læg alle muslingerne i et fad og fordel marinaden jævnt. Skal trække mindst 9 timer tildækket i køleskabet.

Tænd grillen op i den ene ende af grillen med trækul og asketræ. Placer en metalbakke med vindruekerneolien i den anden ende af grillen og læg herefter låg på. Grillen og olien skal stå i mindst 2 timer for at opnå den rette effekt. Vær opmærksom på at grillen ikke bliver for varm skal blot ulme så olien kan optage røgsmagen.

Dip af tykmælk

Bland alle ingredienser og smag til med salt, peber og evt. lidt af den røgede olie. Dippen skal herefter trække i mindst 2 timer, tildækkket og i køleskabet inden servering.

Kammuslingerne steges på en meget varm pande med lidt af den røgede olie. Steges på hver side i ca. 45 sek. til de har en pæn gyldenbrun overflade.

Ved serveringen

De stegte kammuslinger drysses med salt og peber og serveres med tykmælksdippen ved siden af. Der kan anrettes med lidt sprød salat og ristet brød.

Tip

Få evt. fiskemanden til at skære kammuslingerne fri af skallen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 4060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,8 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 34 %
Print

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Til denne spændende ret vil en riesling "spätlese trocken" fra Mosel være fantastisk. Alternativt en god riesling med en anelse sødme fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til hummer