Grillede kammuslinger

Grillede kammuslinger

25 min
Grillede kammuslinger - mums! En virkelig dejlig og delikat forret. Her bliver de grillede kammuslinger serveret med en frisk gremolata med saltede mandler. Saucen til de grillede kammuslinger er helt enkelt brunet smør, der tilføjer retten både fedme og en let nøddeagtig smag. Alt i alt, grillede kammuslinger, der går lige i hjertet - eller i smagsløgene.

Sådan gør du

Kammuslinger
  • Mariner kammuslingerne i citronsaft, salt og sukker.
  • Lad dem trække tildækket på køl i ca. 15 min.
Gremolata
  • Vend alle ingredienserne sammen. Lad en grillpande blive godt varm. Grill de marinerede kammuslinger ca. 1 min. på hver side - 1½ min., hvis de er store. Læg dem på tallerkner sammen med en skefuld gremolata. Server med varmt brunet smør.
Energiindhold for hele retten:

3704 kJ / 885 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2259 kJ / 540 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,4 g
Protein: 2,9 % 3,9 g
Kulhydrat: 2,4 % 3,2 g
Fedt: 94,7 % 57,8 g
Mere inspiration

Sådan laver du lækker brunet smør.

Brunet smør
20 min
Brunet smør
(2)

Ingredienser

Kammuslinger
8 - 12 kammuslinger
2 tsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
½ tsk Sukker
Gremolata
1 dl Grofthakket bredbladet persille
1 Finthakket fed hvidløg
2 tsk Citronskal (usprøjtet)
25 g Grofthakkede saltede mandler
100 g Brunet smør
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk