Stegte kammuslinger med røget olie og dip af tykmælk

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

60+ min

Har du lyst til at prøve kræfter med at lave din egen røgolie er dette opskriften! Virkelig fin og delikat forret der er værd at afprøve.

Ingredienser

Antal portioner

Dagen før

  • 12 store kammuslinger
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk havsalt, fx gourmet salt
  • skal af ½ citron (usprøjtet)

Røget olie

  • lidt trækul
  • lidt asketræ
  • 1 dl rapsolie

Dip af tykmælk

  • 2 dl Kløver® tykmælk Tykmælk
  • 1 spsk koldpresset rapsolie
  • ½ knust fed hvidløg
  • 1 spsk kapers
  • ¾ spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk blomsterhonning
  • ½ finthakket skalotteløg
  • skal af ½ citron (usprøjtet)
  • ½ dl fintklippet purløg
  • ½ tsk havsalt, fx gourmet salt
  • friskkværnet peber

Hertil

  • 100 g sprød blandet salat
  • 100 g ristet brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Dagen før

Tag kammuslingerne ud af skallen. Bland sukker, citronskal og salt. Læg alle muslingerne i et fad og fordel marinaden jævnt. Skal trække mindst 9 timer tildækket i køleskabet.

Tænd grillen op i den ene ende af grillen med trækul og asketræ. Placer en metalbakke med vindruekerneolien i den anden ende af grillen og læg herefter låg på. Grillen og olien skal stå i mindst 2 timer for at opnå den rette effekt. Vær opmærksom på at grillen ikke bliver for varm skal blot ulme så olien kan optage røgsmagen.

Dip af tykmælk

Bland alle ingredienser og smag til med salt, peber og evt. lidt af den røgede olie. Dippen skal herefter trække i mindst 2 timer, tildækkket og i køleskabet inden servering.

Kammuslingerne steges på en meget varm pande med lidt af den røgede olie. Steges på hver side i ca. 45 sek. til de har en pæn gyldenbrun overflade.

Ved serveringen

De stegte kammuslinger drysses med salt og peber og serveres med tykmælksdippen ved siden af. Der kan anrettes med lidt sprød salat og ristet brød.

Tip

Få evt. fiskemanden til at skære kammuslingerne fri af skallen.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,8 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 34 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Til denne spændende ret vil en riesling "spätlese trocken" fra Mosel være fantastisk. Alternativt en god riesling med en anelse sødme fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til hummer