Stegte kødboller og syltede grøntsager
30 min

Skønne stegte kødboller er et dejligt alternativ til de kogte - og bestemt ikke dårligere. Og med et dejligt sursødt tilbehør af blommer, bladselleri og løg. Nem, velsmagende og farverig aftensmad.

Ingredienser
4 personer
300 g Hakket grisekød | |
---|---|
1 Fintrevet løg (ca. 100 g) | |
¾ tsk Groft salt | |
Friskkværnet peber | |
25 g Smør |
7 stilke Bladselleri i stave (ca. 200 g) | |
---|---|
2 Løg i tynde både (ca. 200 g) | |
300 g Blommer i både | |
4 spsk Eddike, fx æbleeddike | |
4 spsk Sukker | |
1 tsk Groft salt |
½ liter Karrysauce |
---|
Pynt
Bladselleriblade og frisk koriander |
---|
Tilbehør
4 dl Brune ris, parboiled - koges |
---|
Sådan gør du
Bedømmelse
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10858 kJ / 2595 kcal
Næringsindhold pr. 100g
418 kJ / 100 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 16,4 % | 4 g |
Kulhydrat: | 58,3 % | 14,3 g |
Fedt: | 25,3 % | 2,9 g |
Relateret video
Sådan snitter du løg
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.