Stegte kyllingelår i karrysauce

1 time 5 min
Stegte kyllingelår i karrysauce

Kylling og karry....en populær kombination, som både børn og voksne er vilde med. Her i en nem version, som passer sig selv i ovnen det meste af tiden.

Ingredienser

Kyllingelår

1 kg Kyllingeoverlår
¾ tsk Groft salt
½ liter Karrysauce

Grøntsager

8 Flækkede gulerødder (ca. 400 g)
4 Løg i tykke både (ca. 400 g)
2 tsk Rapsolie
¾ tsk Groft salt

Pynt

Bredbladet persille
Sorte sesamfrø

Tilbehør

3 dl Brune ris, parboiled - koges

Sådan gør du

Stegetid for kyllingelår:

Sæt kyllingelårene i en kold ovn. Indstil på 200° - varmluft og steg i ca. 1 time.

Bagetid for grøntsager:

Ca. ½ time ved 200° - varmluft.

Kyllingelår

  • Pil skindet af kyllingelårene, rens lårene og læg dem i et ovnfast fad (ca. 20 x 25 cm). Drys med salt og hæld karrysaucen over lårene. Steg kyllingelårene nederst i ovnen.

Grøntsager

  • Vend gulerødder og løg med olie og fordel dem på en plade med bagepapir. Drys med salt og bag grøntsagerne øverst i ovnen sammen med kyllingelårene den sidste ½ time.
  • Kom de bagte grøntsager i et fad og drys med persille og sesamfrø. Server grøntsager og ris til de stegte kyllingelår i karrysauce.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13165 kJ / 3146 kcal

Næringsindhold pr. 100g

449 kJ / 107 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 28,9 % 7,6 g
Kulhydrat: 34,2 % 9 g
Fedt: 36,9 % 4,5 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/stegte-kyllingelar-i-karrysauce/