Stracciatella is
Stracciatella is er en ægte italiensk klassiker. En let mælkeis med de karakteristiske tynde, mørke chokoladeflager. Vi kender stracciatella fra isbutikken, hvor den er en af de populære is, som vi vælger til vaffel eller bæger. Stracciatella is er som så meget andet italiensk mad - enkel og fremstillet af gode råvarer.
Ingredienser
Is
|
1
Æg
|
|
|---|---|
|
100 g
Sukker
|
|
|
1½ dl
Piskefløde
|
|
|
½
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
|
2½ dl
Mælk
|
Chokoladeflager
|
100 g
Mørk chokolade
|
|---|
Sådan gør du
Is
Chokoladeflager
Stracciatella is
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan bruge finthakket chokolade, som ikke har været smeltet. Det fungerer udmærket, men du får ikke de fine, tynde chokoladeflager, som ellers er karakteristisk for stracciatella isen.
Du kan køre isen i en ismaskine, inden du vender chokolade i. Kontrasten mellem den kraftige, bitre chokolade og den milde, søde is giver en spændende smagsoplevelse. Er du ikke til den bitre chokolade, kan du også bruge mørk chokolade (ca. 55% kakao), men får så ikke den samme kontrast.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1036 kJ / 248 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,1 g |
| Protein: | 3,7 g |
| Fedt: | 13,7 g |
| Kulhydrat: | 27,4 g |
Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.