Stracciatella ost
&format=webp)
Stracciatella er navnet på en friskost lavet af frisk mozzarella og piskefløde. Stracciatella ost kan spises helt naturel eller smages til med salt, peber, citronskal, krydderier, krydderurter og lign. Stracciatella ost smager forrygende sammen med en god tomatsalat eller som dip til snackgrøntsager og brødstænger. Prøv også stracciatella ost som sandwichspread eller i røræg.
Ingredienser
Stracciatella ost
2
Friske mozzarella oste (á 125 g)
|
|
---|---|
1½ dl
Piskefløde
|
|
½ tsk
Flagesalt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
evt. 1 tsk
Citronskal (usprøjtet)
|
Sådan gør du
Stracciatella ost
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Stracciatella ost smager forrygende sammen grøntsager, brød og æg. Fx som topping på en (tomat)salat eller som dip til snackgrønt og ristet brød. Stracciatella ost er også velegnet i sandwich og i røræg.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4951 kJ / 1183 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1225 kJ / 293 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0 g |
Protein: | 12,3 % | 8,8 g |
Fedt: | 85,2 % | 28,2 g |
Kulhydrat: | 2,5 % | 1,8 g |
