Stuvet lammegryde med dild og rejer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

1 timer

En gammel klassisk opskrift - her i en moderne sundere udgave med forårsgrønt.

Ingredienser

Antal portioner

  • 400 g lammekød i tern, fx af lammekølle
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet hvid peber
  • 4 dl vand
  • 2 dl tør hvidvin
  • 5 dildkviste
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • 2 spsk lys saucejævner
  • 1 bundt grønne asparges i mindre stykker (ca. 250 g)
  • 200 g optøede ekstrafine ærter
  • 200 g sukkerærter i mindre stykker
  • 1 dl finthakket dild
  • 200 g rejer i lage

Pynt

  • frisk dildkvist

Tilbehør

  • 1 kg nye kogte kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Drys kødet med salt og peber og kom det i en gryde sammen med vand, hvidvin og dildkviste. Bring det i kog og skum toppen for urenheder. Kog kødet ved svag varme og under låg i ca. ½ time, eller til kødet er mørt. Tag dildkvistene op og kasser dem. Tilsæt fløde og varm stuvningen op. Tag gryden af varmen og drys saucejævner i under omrøring. Tilsæt asparges, ærter og sukkerærter. Lad stuvningen koge i ca. 2 min. Vend dild i og smag til.

Anret den stuvede lammegryde i en stor skål og drys rejer over. Pynt med friske dildkviste og server kogte kartofler til.

Sådan klargør du asparges

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,5 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 26 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: