Stuvet lammegryde med dild og rejer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

1 timer

En gammel klassisk opskrift - her i en moderne sundere udgave med forårsgrønt.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 400 g lammekød i tern, fx af lammekølle
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet hvid peber
  • 4 dl vand
  • 2 dl tør hvidvin
  • 5 dildkviste
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • 2 spsk lys saucejævner
  • 1 bundt grønne asparges i mindre stykker (ca. 250 g)
  • 200 g optøede ekstrafine ærter
  • 200 g sukkerærter i mindre stykker
  • 1 dl finthakket dild
  • 200 g rejer i lage

Pynt

  • frisk dildkvist

Tilbehør

  • 1 kg nye kogte kartofler

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Drys kødet med salt og peber og kom det i en gryde sammen med vand, hvidvin og dildkviste. Bring det i kog og skum toppen for urenheder. Kog kødet ved svag varme og under låg i ca. ½ time, eller til kødet er mørt. Tag dildkvistene op og kasser dem. Tilsæt fløde og varm stuvningen op. Tag gryden af varmen og drys saucejævner i under omrøring. Tilsæt asparges, ærter og sukkerærter. Lad stuvningen koge i ca. 2 min. Vend dild i og smag til.

Anret den stuvede lammegryde i en stor skål og drys rejer over. Pynt med friske dildkviste og server kogte kartofler til.

Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,5 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 26 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag