Stuvet lammegryde med dild og rejer
1 timer

Stuvet lammegryde med dild og rejer

En gammel klassisk opskrift - her i en moderne sundere udgave med forårsgrønt.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Stuvet lammegryde med dild og rejer

En gammel klassisk opskrift - her i en moderne sundere udgave med forårsgrønt.

Antal portioner
  • 400 g lammekød i tern, fx af lammekølle
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet hvid peber
  • 4 dl vand
  • 2 dl tør hvidvin
  • 5 dildkviste
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 2 spsk lys saucejævner
  • 1 bundt grønne asparges i mindre stykker (ca. 250 g)
  • 200 g optøede ekstrafine ærter
  • 200 g sukkerærter i mindre stykker
  • 1 dl finthakket dild
  • 200 g rejer i lage

Pynt

  • friske dildkviste

Tilbehør

  • 1 kg nye kogte kartofler

Fremgangsmåde:

Drys kødet med salt og peber og kom det i en gryde sammen med vand, hvidvin og dildkviste. Bring det i kog og skum toppen for urenheder. Kog kødet ved svag varme og under låg i ca. ½ time, eller til kødet er mørt. Tag dildkvistene op og kasser dem. Tilsæt fløde og varm stuvningen op. Tag gryden af varmen og drys saucejævner i under omrøring. Tilsæt asparges, ærter og sukkerærter. Lad stuvningen koge i ca. 2 min. Vend dild i og smag til.

Anret den stuvede lammegryde i en stor skål og drys rejer over. Pynt med friske dildkviste og server kogte kartofler til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,5 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 26 %
Print