Stuvet lammegryde med dild og rejer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

1 timer

En gammel klassisk opskrift - her i en moderne sundere udgave med forårsgrønt.

Ingredienser

Antal portioner

  • 400 g lammekød i tern, fx af lammekølle
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet hvid peber
  • 4 dl vand
  • 2 dl tør hvidvin
  • 5 dildkviste
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • 2 spsk lys saucejævner
  • 1 bundt grønne asparges i mindre stykker (ca. 250 g)
  • 200 g optøede ekstrafine ærter
  • 200 g sukkerærter i mindre stykker
  • 1 dl finthakket dild
  • 200 g rejer i lage

Pynt

  • frisk dildkvist

Tilbehør

  • 1 kg nye kogte kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Drys kødet med salt og peber og kom det i en gryde sammen med vand, hvidvin og dildkviste. Bring det i kog og skum toppen for urenheder. Kog kødet ved svag varme og under låg i ca. ½ time, eller til kødet er mørt. Tag dildkvistene op og kasser dem. Tilsæt fløde og varm stuvningen op. Tag gryden af varmen og drys saucejævner i under omrøring. Tilsæt asparges, ærter og sukkerærter. Lad stuvningen koge i ca. 2 min. Vend dild i og smag til.

Anret den stuvede lammegryde i en stor skål og drys rejer over. Pynt med friske dildkviste og server kogte kartofler til.

Sådan klargør du asparges

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,5 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 26 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: