Lammefrikassé

Lammefrikassé

1 time
Lammefrikassé er en rigtig forårsbebuder, som smager skønt af forårets grøntsager, der giver en dejlig sauce. Lammefrikassé med grønne asparges, kartofler og vin er et festmåltid og er smuk at sætte på bordet. Her er lammefrikasséen kogt på tykstegsfilet, men du kan også tilberede lammefrikassé med lammekølle. Nyd dit måltid med et glas køligt hvidvin.
https://www.arla.dk/opskrifter/lammefrikasse/

Sådan gør du

Lammefrikassé
  • Afpuds lammekødet og skær det i tern (ca. 2 x 2 cm).
  • Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødet i ca. 2 min.
  • Tilsæt hvidvin, fløde, salt og peber.
  • Kog kødet ved svag varme og under låg i ca. 20 min. eller til kødet er mørt.
  • Tilsæt saucejævner under omrøring og kog yderligere i ca. 2 min.
Grøntsager
  • Kom imens grøntsager og salt i en skål og hæld kogende vand over. Lad grøntsagerne trække i ca. 1 min og hæld dem til afdrypning i en sigte.
  • Tilsæt de letkogte grøntsager til kødet og lad retten koge ca. 2 min. - vend godt rundt.
  • Tilsæt mynte og smag til.
  • Server lammefrikasséen med kartofler.

Du kan også bruge sæsonens andre friske grøntsager. Fx radiser, ærter, blomkål og hvide asparges.

Energiindhold for hele retten:

12764 kJ / 3051 kcal

Næringsindhold pr. 100g

262 kJ / 63 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 14,4 % 2,2 g
Kulhydrat: 31,7 % 4,9 g
Fedt: 53,9 % 3,8 g
Mere inspiration

Skøn lammeret når ramsløgene lokker.

Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

Ingredienser

Lammefrikassé
500 g Lammekød, fx tykstegsfilet
10 g Smør
1½ dl Tør hvidvin, fx Riesling
¼ liter Madlavningsfløde
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 spsk Saucejævner
Grøntsager
5 Gulerødder i tynde skrå skiver
3 Majroer i halve tynde skiver
150 g Grønne asparges i mindre stykker
1 tsk Groft salt
1½ liter Kogende vand
1 tsk Finthakkede mynteblade
Tilbehør
1 kg Små nye kartofler