Blomkålssuppe

Blomkålssuppe

30 min
Virkelig hurtig og nem blomkålssuppe! Med blomkålen klar, tager det blot 15 min at lave suppen færdig. Der bruges ganske få ingredienser til denne gammeldags blomkålssuppe - det enkle er ofte det bedste. Server en skøn cremet blomkålssuppe med fløde til forret eller hovedret - og meget gerne med et godt brød til.
https://www.arla.dk/opskrifter/blomkalssuppe/

Sådan gør du

Blomkålssuppe
  • Kom blomkål og bouillon i en gryde og bring blandingen i kog.
  • Kog den ved jævn varme og under låg i ca. 10 min. - eller til blomkålen er godt mør.
  • Blend suppen glat og tilsæt fløde og salt. Smag til.
  • Bring atter suppen i kog og lad den koge ved jævn varme i ca. 1 min.
  • Fordel suppen i 4 skåle. Pynt med persille, olie, salt og peber.
  • Server straks med brød til.

Blomkålsuppe smager godt med fyld af fx varmrøget laks, rejer eller stegte svampe og eller ristede mandler.

Du kan udskifte alt - eller noget af blomkålen med romanesco og/eller broccoli.

Energiindhold for hele retten:

6144 kJ / 1468 kcal

Næringsindhold pr. 100g

304 kJ / 73 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 11,7 % 2,1 g
Kulhydrat: 41,4 % 7,4 g
Fedt: 46,9 % 3,9 g
Mere inspiration

Har du lyst til lidt knas i din suppe, kan du nemt lave brødcroutoner

Croutoner
15 min
Croutoner
(2)

Ingredienser

Blomkålssuppe
1 Renset blomkål i små buketter (ca. 800 g)
8 dl Grøntsagsbouillon
1½ dl Piskefløde
1 tsk Groft salt
Pynt
Bredbladet persille
Olivenolie
Flagesalt
Friskkværnet peber
Tilbehør
Groft landbrød