Suppe med grønkål og kartofler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(12 vurderinger)

60+ min

Suppe med grønkål og kartofler er en lækker fedtfattig opskrift, som smager lækkert og varmer på en kold dag. Glæd dig til at nyde rugbrød og ost til den velsmagende suppe.

Ingredienser

Antal portioner

  • 250 g frisk grønkål

Tilbehør

Server efter suppen

  • 4 mandariner
  • 100 g tørrede figner

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær de grove stilke og ribber af grønkålsbladene. Skyl dem grundigt og skær bladene i mindre stykker.

Bring kartofler, løg og bouillon i kog i en gryde. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Tilsæt grønkål og kog, stadig under låg, i yderligere ca. 5 min. Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op). Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt selleritern, MornaySauce, salt og peber. Bring suppen i kog under omrøring og smag den til.

Ved serveringen

Kom suppen i en varm skål. Spis suppen med ristet rugbrød og ost i skiver eller bidder.

Tip

250 g frisk grønkål kan erstattes af 150 g optøet, frossen grønkål.

Frysetip

Suppen kan fryses uden selleritern.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9020 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 55,8 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: