Suppe med grønkål og kartofler
60+ min

Suppe med grønkål og kartofler

Suppe med grønkål og kartofler er en lækker fedtfattig opskrift, som smager lækkert og varmer på en kold dag. Glæd dig til at nyde rugbrød og ost til den velsmagende suppe.
Fryseegnet
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Suppe med grønkål og kartofler

Suppe med grønkål og kartofler er en lækker fedtfattig opskrift, som smager lækkert og varmer på en kold dag. Glæd dig til at nyde rugbrød og ost til den velsmagende suppe.

Antal portioner
  • 250 g frisk grønkål

Tilbehør

Server efter suppen

  • 4 mandariner
  • 100 g tørrede figner

Fremgangsmåde:

Skær de grove stilke og ribber af grønkålsbladene. Skyl dem grundigt og skær bladene i mindre stykker.

Bring kartofler, løg og bouillon i kog i en gryde. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Tilsæt grønkål og kog, stadig under låg, i yderligere ca. 5 min. Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op). Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt selleritern, MornaySauce, salt og peber. Bring suppen i kog under omrøring og smag den til.

Ved serveringen

Kom suppen i en varm skål. Spis suppen med ristet rugbrød og ost i skiver eller bidder.

Tip

250 g frisk grønkål kan erstattes af 150 g optøet, frossen grønkål.

Tips

Suppen kan fryses uden selleritern.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9020 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 55,8 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 30 %
Print