Suppe med grønkål og kartofler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(12 vurderinger)

60+ min

Suppe med grønkål og kartofler er en lækker fedtfattig opskrift, som smager lækkert og varmer på en kold dag. Glæd dig til at nyde rugbrød og ost til den velsmagende suppe.

Ingredienser

Antal portioner

  • 250 g frisk grønkål

Tilbehør

Server efter suppen

  • 4 mandariner
  • 100 g tørrede figner

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær de grove stilke og ribber af grønkålsbladene. Skyl dem grundigt og skær bladene i mindre stykker.

Bring kartofler, løg og bouillon i kog i en gryde. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Tilsæt grønkål og kog, stadig under låg, i yderligere ca. 5 min. Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op). Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt selleritern, MornaySauce, salt og peber. Bring suppen i kog under omrøring og smag den til.

Ved serveringen

Kom suppen i en varm skål. Spis suppen med ristet rugbrød og ost i skiver eller bidder.

Tip

250 g frisk grønkål kan erstattes af 150 g optøet, frossen grønkål.

Frysetip

Suppen kan fryses uden selleritern.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9020 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 55,8 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: