Suppe med hummer og muslinger
60+ min

Suppe med hummer og muslinger

Super flot suppe, der nok skal imponere dine gæster!
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Suppe med hummer og muslinger

Super flot suppe, der nok skal imponere dine gæster!

Antal portioner

Safrancreme

  • 1 kogt hummer (600-800 g)
  • ½ kg friske blåmuslinger i skal

Suppe

  • 10 g smør
  • 1 lille porre i tynde ringe
  • ½ fennikel i tynde halve strimler
  • 1 gulerod i meget fine tern
  • 1 lille finthakket fed hvidløg
  • 3 laurbærblade
  • ¼ tsk safrantråde
  • 1 dl tør hvidvin, fx riesling
  • 8 dl fiskefond eller -bouillon
  • 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sprøde croutoner

  • 12 tynde skiver flutes

Pynt

  • finthakket top af fennikler

Fremgangsmåde:

Safrancreme

Rør citronsaft og safran sammen. Tilsæt cremefraiche, salt og peber. Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Bræk halen og kløerne af hummeren. Bræk forsigtigt skallen af halen, således at halen er i ét stykke. Giv hummerkløerne et slag med en kødhammer eller brug en nøddeknækker. Bræk forsigtigt skallerne af, så der kun er hummerkød tilbage. Skær hummerkødet fra halen og kløerne i mindre stykker. Stil kødet tildækket. Skyl og skrub muslingerne godt med en stiv børste. Kasser de muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet.

Suppe

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Svits porre, fennikel, gulerodstern, hvidløg, laurbærblade og safrantråde i ca. 2 min. Tilsæt hvidvin og fiskefond og lad suppen koge ved kraftig varme og uden låg i ca. 15 min. - eller til der er ca. 8 dl tilbage. Tilsæt hummerkød, muslinger, fløde, salt og peber. Lad suppen koge under låg i ca. 2 min. - eller til muslingerne har åbnet sig. Kasser de muslinger som ikke åbner sig. Smag til.

Sprøde "croutoner"

Rist imens brødskiverne sprøde og gyldne på en brødrister eller grill dem i ovnen.

Ved serveringen

Anret suppen i varme dybe tallerkener eller i en stor varm skål. Pynt med fennikeltop og server de sprøde "croutoner" og safrancremen til.

Tips

Hummeren kan koges og parteres dagen før, så hummerkødet blot skal tilsættes i suppen på dagen.

Istedet for hummerkød kan også bruges rejer eller krabbekød.

Safrancremen kan også laves dagen før.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,8 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 54 %
Print

Vin match

Chenin blanc Bourgogne, Frankrig

Safran er et fantastisk krydderi, og understreger her at hvidvinen skal være fadlagret. Stor bourgogne som fx meursault eller puligny-montrachet er på sin plads til denne luksusret Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til hummersuppe