Suppe med kammuslinger, mangosalsa og ristet rug
30 min

Suppe med kammuslinger, mangosalsa og ristet rug

En nem asiatisk inspireret krydret suppe med kammuslinger og rug. Den smager skønt.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Suppe med kammuslinger, mangosalsa og ristet rug

En nem asiatisk inspireret krydret suppe med kammuslinger og rug. Den smager skønt.

Forret

Antal portioner

Ristet rug

  • 100 g mørkt rugbrød
  • 1 spsk rapsolie
  • ¼ tsk garam masala

Mangosalsa

  • 1 mangofrugt
  • 2 stilke bladselleri i tynde skiver
  • ½ dl grofthakkede friske korianderblade
  • 1 tsk finthakket rød chilipeber
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 1 spsk rapsolie
  • 12 kammuslinger
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friske korianderblade

Fremgangsmåde:

Ristet rug

Skær rugbrødet i 8 meget tynde skiver, pensl dem med olie og læg dem på en plade med alufolie. Drys med garam marsala. Grill dem øverst i ovnen og vend efter halvdelen af tiden. Lad rugbrødet køle lidt af og bræk det i mindre stykker.

Mangosalsa

Skræl mangoen og skær kødet af stenen. Skær kødet i små tern. Bland mango, bladselleri, koriander, chili og limesaft. Smag til.

Kom suppen i en tykbundet gryde. Bring suppen i kog under omrøring.

Lad olien blive varm i en pande. Steg kammuslingerne ca. 2 min. på hver side ved kraftig varme.

Anret suppen i små varme skåle. Kom kammuslinger og mangosalsa i. Drys de ristede rugstykker over og pynt med friske korrianderblade.

Grill

Ca. 5 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,3 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 37 %
Print