Suppe med kammuslinger, mangosalsa og ristet rug

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

30 min

En nem asiatisk inspireret krydret suppe med kammuslinger og rug. Den smager skønt.

Ingredienser

Forret

Antal portioner

Ristet rug

  • 100 g mørkt rugbrød
  • 1 spsk rapsolie
  • ¼ tsk garam masala

Mangosalsa

  • 1 mangofrugt
  • 2 stilke bladselleri i tynde skiver
  • ½ dl grofthakkede friske korianderblade
  • 1 tsk finthakket rød chilipeber
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 1 spsk rapsolie
  • 12 kammuslinger
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friske korianderblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Ristet rug

Skær rugbrødet i 8 meget tynde skiver, pensl dem med olie og læg dem på en plade med alufolie. Drys med garam marsala. Grill dem øverst i ovnen og vend efter halvdelen af tiden. Lad rugbrødet køle lidt af og bræk det i mindre stykker.

Mangosalsa

Skræl mangoen og skær kødet af stenen. Skær kødet i små tern. Bland mango, bladselleri, koriander, chili og limesaft. Smag til.

Kom suppen i en tykbundet gryde. Bring suppen i kog under omrøring.

Lad olien blive varm i en pande. Steg kammuslingerne ca. 2 min. på hver side ved kraftig varme.

Anret suppen i små varme skåle. Kom kammuslinger og mangosalsa i. Drys de ristede rugstykker over og pynt med friske korrianderblade.

Grill

Ca. 5 min.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,3 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 37 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: