Suppe med okse, hvidkål og ananasdrys
30 min

Suppe med okse, hvidkål og ananasdrys

Dejlig suppe med quinoa og eksotisk drys af bl.a. chili og ananas.
Bedømmelse (16 vurderinger)

Min bedømmelse:

Suppe med okse, hvidkål og ananasdrys

Dejlig suppe med quinoa og eksotisk drys af bl.a. chili og ananas.

Antal portioner
  • 240 g rød quinoa (ca. 3 dl)
  • 6 dl vand
  • ¾ tsk groft salt
  • 300 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 1 porre i tynde strimler (ca. 150 g)
  • 1 spsk finthakket grøn chilipeber
  • 250 g frisk ananas i små tern
  • 1 tsk groft salt

Fremgangsmåde:

Skyl quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt. Kog quinoaen ca. 15 min. ved svag varme og under tætsluttende låg. Hæld quinoaen i en sigte og lad det overskydende vand dryppe af.

Kom kødet i en kold pande og skru op til kraftig varme. Brun kødet i ca. 3 min. eller til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt porre, chili, ananas og salt og steg blandingen under omrøring i ca. 3 min.

Bring imens suppen i kog, under omrøring, i en stor tykbundet gryde. Tilsæt hvidkål og salt. Varm suppen godt igennem og smag til.

Server suppen sammen med ananasdrys og quinoa.

Tips.

Quinoaen kan erstattes af brød og i stedet for frisk ananas kan du bruge ananas fra dåse.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,7 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 30 %
Print