Suppe med okse, hvidkål og ananasdrys

Bedømmelse

(16 vurderinger)

30 min

Dejlig suppe med quinoa og eksotisk drys af bl.a. chili og ananas.

Ingredienser

Antal portioner
  • 240 g rød quinoa (ca. 3 dl)
  • 6 dl vand
  • ¾ tsk groft salt
  • 300 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 1 porre i tynde strimler (ca. 150 g)
  • 1 spsk finthakket grøn chilipeber
  • 250 g frisk ananas i små tern
  • 1 tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt. Kog quinoaen ca. 15 min. ved svag varme og under tætsluttende låg. Hæld quinoaen i en sigte og lad det overskydende vand dryppe af.

Kom kødet i en kold pande og skru op til kraftig varme. Brun kødet i ca. 3 min. eller til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt porre, chili, ananas og salt og steg blandingen under omrøring i ca. 3 min.

Bring imens suppen i kog, under omrøring, i en stor tykbundet gryde. Tilsæt hvidkål og salt. Varm suppen godt igennem og smag til.

Server suppen sammen med ananasdrys og quinoa.

Tips.

Quinoaen kan erstattes af brød og i stedet for frisk ananas kan du bruge ananas fra dåse.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,7 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 30 %

Kilde: