Suppe med rejer og kokosmælk
30 min

Suppe med rejer og kokosmælk

En smuk og cremet suppe med asiatisk smag af kokosmælk og ingefær.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Suppe med rejer og kokosmælk

En smuk og cremet suppe med asiatisk smag af kokosmælk og ingefær.

Antal portioner
  • 2½ spsk sesamfrø
  • 300 g blade af kinakål
  • ½ liter Karolines Køkken® Mild Karrysuppe
  • 3 dl vand
  • 1 dåse light kokosmælk (ca. 165 ml)
  • 2 røde peberfrugter i tynde strimler (ca. 300 g)
  • 200 g sukkerærter i strimler
  • 1½ spsk fintrevet frisk ingefær
  • ½ tsk sukker
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g optøede, frosne rejer - uden skal

Tilbehør

  • 160 g basmatiris
  • 120 g ristede pitabrød

Fremgangsmåde:

Kom sesamfrøene i en kold pande og rist dem først 2 min. ved kraftig varme og derefter ca. 1 min. ved jævn varme.

Skyl kålbladene og skær ribberne ud. Skær ribberne i ca. 1 cm strimler og den grønne bladdel i helt tynde strimler.

Bring imens karrysuppe, vand og kokosmælk i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt peberfrugter, kinakålribberne, sukkerærter, ingefær, sukker, salt og peber. Varm suppen igennem og smag til. Kom rejer og de tyndtstrimlede kinakålblade i. Server straks suppen med ristet sesamfrø som drys - og ris og brød ved siden af.

Tip

Man kan servere små toppe af ris nede i suppen. Skyl en lille skål eller decilitermål i koldt vand. Pres risen let sammen i skålen og vend risene ud i en dyb tallerken.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 27 %
Print