Sursøde løg i flødesennep

1 time
Sursøde løg i flødesennep

Lækkert indslag på frokostbordet til fx røget dyrekølle eller bresaola. Løgene klæder såmænd også en helt almindelig frikadelle.

Ingredienser

2 dl Ufarvet lagereddike
175 g Sukker (ca. 2 dl)
600 g Pillede skalotteløg i halve og kvarte (ca. g)
2 spsk Dijonsennep
¼ liter Piskefløde
½ tsk Groft salt
100 g Røget dyrekølle eller bresaola i tynde skiver
1 liter Skyllede blade af hjertesalat

Tilbehør

6 skiver Groft rugbrød - evt. ristet

Sådan gør du

  • Bring eddike og sukker i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt løg og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tag låget af gryden og kog løgene ved kraftig varme i ca. 12 min., til lagen er sirupsagtig og næsten kogt væk. Tag gryden af varmen og lad løg og lage køle helt at. Vend sennep i fløden og pisk det til et meget let skum - det skal kun lige begynde at tykne, men stadig være let flydende. Vend de afkølede løg med lage og salt i flødeskummet. Stil løgene tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.
  • Server de sursøde løg i flødesennep sammen med røget dyrekølle eller bresaola, salat og rugbrød.

Tips

  • De sursøde løg i flødesennep smager også godt sammen med kogt oksebryst eller kogt skinke. Du kan skifte rugbrødet ud med kogte kartofler.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12672 kJ / 3029 kcal

Næringsindhold pr. 100g

678 kJ / 162 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 9 % 3,6 g
Kulhydrat: 53,1 % 21,2 g
Fedt: 37,9 % 6,9 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/sursode-log-i-flodesennep/