Kalvegryde med svampe og æbler
45 min
&format=webp)
Rustik og lækker kalvegryde med masser af smag. Denne opskrift på en sammenkogt består af mørt kalvekød, markchampignon og masser af æbler. Gryderetten er både nem og hurtig at lave - og kan bruges både til hverdag og til gæster. Her foreslår vi kogte let mosede kartofler som tilbehør - men en klassisk kartoffelmos vil også være godt tilbehør.

Ingredienser
4 personer
25 g Smør | |
---|---|
500 g Kalvekød, fx kalvetyksteg i tern | |
400 g Rensede markchampignoner | |
½ dl Æblemost | |
¼ liter Creme fraiche 38% | |
1 spsk Finthakket frisk timian | |
1 tsk Groft salt | |
Friskkværnet peber | |
4 Æbler i både, fx ingrid marie eller jonagored | |
1 dl Finthakket bredbladet persille |
Tilbehør
1 kg Kogte kartofler - groft moset |
---|
Sådan gør du
Bedømmelse
Du kan supplere gryden med andre og flere grøntsager, fx løg, gulerødder og selleri - og du kan også supplere med kålpølser. Kalvegryden kan jævnes lidt med saucejævner, hvis du vil have sovsen tykkere.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11281 kJ / 2696 kcal
Næringsindhold pr. 100g
410 kJ / 98 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 20,2 % | 4,9 g |
Kulhydrat: | 35,6 % | 8,6 g |
Fedt: | 44,2 % | 4,9 g |