Svampesauce
15 min
•
Skøn svampesauce med kantareller og markchampignon, men den kan også tilberedes med blanding af andre forskellige svampe. Svampesauce med fløde går du aldrig helt galt i byen med - og slet ikke når den som her er smagt til med portvin. Nyd en cremet svampesauce - du har en skøn opskrift her.
Ingredienser
Svampesauce
|
300 g
Svampe, fx markchampignoner og kantareller
|
|
|---|---|
|
25 g
Smør
|
|
|
1 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
|
½ liter
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
|
2 spsk
Saucejævner
|
|
|
2 spsk
Tør, hvid portvin
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Svampesauce
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Svampesaucen kan tilberedes med en slags svampe - eller en blanding. Svampesaucen kan tilsættes løg og/eller chili, hvis du har lyst til en lidt mere spicy smag.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
880 kJ / 210 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,5 g |
| Protein: | 2 g |
| Fedt: | 20,7 g |
| Kulhydrat: | 3,8 g |
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.