Svampesauce
&format=webp)
Skøn svampesauce med kantareller og markchampignon, men den kan også tilberedes med blanding af andre forskellige svampe. Svampesauce med fløde går du aldrig helt galt i byen med - og slet ikke når den som her er smagt til med portvin. Nyd en cremet svampesauce - du har en skøn opskrift her.
Ingredienser
Svampesauce
300 g
Svampe, fx markchampignoner og kantareller
|
|
---|---|
25 g
Smør
|
|
1 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
½ liter
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
2 spsk
Saucejævner
|
|
2 spsk
Tør, hvid portvin
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Svampesauce
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Svampesaucen kan tilberedes med en slags svampe - eller en blanding. Svampesaucen kan tilsættes løg og/eller chili, hvis du har lyst til en lidt mere spicy smag.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8585 kJ / 2052 kcal
Næringsindhold pr. 100g
880 kJ / 210 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,5 g |
Protein: | 3,9 % | 2 g |
Fedt: | 87,1 % | 20,7 g |
Kulhydrat: | 7,3 % | 3,8 g |
Alkohol: | 1,7 % |
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.
