Svampesuppe med sylt og salt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

30 min

Dejlig cremet suppe med syltede rødløg og saltede mandler.

Ingredienser

Antal portioner

Sylt

  • 1 dl vand
  • 1 dl eddike
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 10 hele peberkorn
  • 2 rødløg i tynde skiver
  • 4 spsk rosiner

Svampesuppe

Tilbehør

  • 50 g grofthakkede mandler
  • 3 spsk fintklippet purløg
  • 120 g groft flute

Sådan gør du

Sådan gør du

Sylt

Kom vand, eddike, sukker og peberkorn i en gryde og bring det i kog. Tilsæt rødløg og kog dem i ca. 15 min. ved svag varme og uden låg. Tilsæt rosiner og kog i yderligere ca. 1 min. Hæld syltet til afdrypning i en sigte og gem det til servering.

Svampesuppe

Smelt imens smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og svampe i ca. 5 min. Tilsæt bouillon og sauce og bring suppen i kog. Kog den i ca. 5 min. ved jævn varme og under omrøring. Kom suppen i en blender og blend den ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. Hæld saucen tilbage i gryden og bring den i kog. Smag til.

Ved serveringen

Anret suppen i 2 dybe tallerkener og læg sylten på toppen. Drys med mandler og purløg. Server straks med brød til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5410 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,8 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: