Svampesuppe med sylt og salt
30 min

Svampesuppe med sylt og salt

Dejlig cremet suppe med syltede rødløg og saltede mandler.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Svampesuppe med sylt og salt

Dejlig cremet suppe med syltede rødløg og saltede mandler.

Antal portioner

Sylt

  • 1 dl vand
  • 1 dl eddike
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 10 hele peberkorn
  • 2 rødløg i tynde skiver
  • 4 spsk rosiner

Svampesuppe

Tilbehør

  • 50 g grofthakkede mandler
  • 3 spsk fintklippet purløg
  • 120 g groft flute

Fremgangsmåde:

Sylt

Kom vand, eddike, sukker og peberkorn i en gryde og bring det i kog. Tilsæt rødløg og kog dem i ca. 15 min. ved svag varme og uden låg. Tilsæt rosiner og kog i yderligere ca. 1 min. Hæld syltet til afdrypning i en sigte og gem det til servering.

Svampesuppe

Smelt imens smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og svampe i ca. 5 min. Tilsæt bouillon og sauce og bring suppen i kog. Kog den i ca. 5 min. ved jævn varme og under omrøring. Kom suppen i en blender og blend den ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. Hæld saucen tilbage i gryden og bring den i kog. Smag til.

Ved serveringen

Anret suppen i 2 dybe tallerkener og læg sylten på toppen. Drys med mandler og purløg. Server straks med brød til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5410 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,8 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 30 %
Print