Svampetoast med grønkål og æbler

Svampetoast med grønkål og æbler

30 min
Her en lækker opskrift på en svampetoast, som er eh anderledes gourmet vegetartoast. Oplagt ide til de aftener, hvor kødet fravælges, men hvor der selvfølgelig ikke bliver gået på kompromis med smag eller kvalitet. Prøv denne toast med svampe, æbler og grønkål - den smager skønt og er nem og hurtig at lave.

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden det bruner.
  • Svits svampe og løg i ca. 30 sek.
  • Tilsæt fløde, eddike og salt og lad det koge ved jævn varme i ca. 2 min. - rør af og til.
  • Smelt halvdelen af smørret i en pande ved kraftig varme, men uden det bruner.
  • Steg brødskiverne gyldne på den ene side. Vend dem, kom ost på den gyldne side, drys med chiliflager og steg den anden side gylden i resten af smøret.
  • Vend æbletern og grønkål sammen med svampeblandingen, anret det på toastene og server straks.

Du kan bruge den ost du foretrækker - eller har i køleskabet. Tilsæt chili i den form og mængde du foretrækker.

Energiindhold for hele retten:

4023 kJ / 962 kcal

Næringsindhold pr. 100g

898 kJ / 215 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 10,5 % 5,5 g
Kulhydrat: 26,8 % 14,2 g
Fedt: 62,7 % 15,2 g
Mere inspiration

Skøn hverdagsmad med få ingredienser.

Svampe-carbonara
30 min
Svampe-carbonara
(50)

Ingredienser

15 g Smør
50 g Markchampignoner
2 Små finthakkede fed hvidløg
1 Lille rødløg i tynde både (ca. 50 g)
3 spsk Piskefløde
2 tsk Hvidvinseddike
½ tsk Groft salt
2 skiver Grovbrød
15 g Smør
4 skiver Havarti ost
Et drys tørrede chiliflager
1 Æble i små tern (ca. 50 g)
1½ dl Renset, fintsnittet grønkål