Svensk knækbrød
1 time 50 min
•
Svensk knækbrød eller svenske møllehjul er en dejlig spise. Spis knækbrød, som de traditionelt gør i Sverige, med marinerede silefileter, eller hold dig til den mere klassiske danske version med smør og ost. De svenske knækbrød fungerer super godt som den hurtige snack på farten, i madpakken eller til at stille den lille sult.
Ingredienser
|
3 dl
Mælk
|
|
|---|---|
|
25 g
Gær
|
|
|
½ spsk
Flydende honning
|
|
|
325 g
Groft rugmel (ca. 5 dl)
|
|
|
200 g
Hvedemel (ca. 3 dl)
|
|
|
40 g
Hørfrø (ca. ½ dl)
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
40 g
Græskarkerner (ca. ½ dl)
|
|
|---|---|
|
35 g
Solsikkekerner (ca. ½ dl)
|
|
|
1 spsk
Flagesalt
|
|
|
½ spsk
Hel spidskommen
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan rulle dejen ud i alle faconer, og med en almindelig kagerulle.
Du kan undlade kommen, eller udskifte med andre krydderier.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1022 kJ / 244 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 8,9 g |
| Protein: | 8,4 g |
| Fedt: | 6,8 g |
| Kulhydrat: | 36,9 g |