Svensk knækbrød
                                
                                    1 time 50 min
                                
                        
                    
                
                    •
                    
            
        
    Svensk knækbrød eller svenske møllehjul er en dejlig spise. Spis knækbrød, som de traditionelt gør i Sverige, med marinerede silefileter, eller hold dig til den mere klassiske danske version med smør og ost. De svenske knækbrød fungerer super godt som den hurtige snack på farten, i madpakken eller til at stille den lille sult.
Ingredienser
| 
                                     
                                            
                                                    3 dl
                                                Mælk
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    25 g
                                                Gær
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    ½ spsk
                                                Flydende honning
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    325 g
                                                Groft rugmel (ca. 5 dl)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    200 g
                                                Hvedemel (ca. 3 dl)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    40 g
                                                Hørfrø (ca. ½ dl)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    ½ tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     
                                 | 
                                
| 
                                     
                                            
                                                    40 g
                                                Græskarkerner (ca. ½ dl)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    35 g
                                                Solsikkekerner (ca. ½ dl)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 spsk
                                                Flagesalt
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    ½ spsk
                                                Hel spidskommen
                                            
                                     
                                 | 
                                
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan rulle dejen ud i alle faconer, og med en almindelig kagerulle.
Du kan undlade kommen, eller udskifte med andre krydderier.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1022 kJ / 244 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 8,9 g | 
| Protein: | 8,4 g | 
| Fedt: | 6,8 g | 
| Kulhydrat: | 36,9 g |