Svinekæber

1 time 5 min
Svinekæber

Svinekæber simres i rødvin med årstidens grøntsager. Sinreretten er perfekt til de kolde vinter- og efterårsdage og den smager fantastisk. Få opskriften her!

Ingredienser

Svinekæber

800 g Kæbeklumper (grisekinder)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 spsk Olie
½ flaske Rødvin
1 liter Grøntsagsbouillon
4 Gulerødder i mundrette stykker
2 Pastinakker i mundrette stykker
1 Porre i skiver af 1 cm
1 Grofthakket løg
15 g Smør
1½ spsk Hvedemel
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Tilbehør

1⅕ kg Knuste kartofler

Sådan gør du

Svinekæber

  • Skær den sølvfarvede hinde af svinekæberne og drys kødet med salt og peber.
  • Lad olien blive varm i en sauterpande og brun kæberne på alle sider (ca. 3 min. i alt).
  • Tilsæt rødvin og lad det koge ind til det halve.
  • Tilsæt bouillon lad det koge ved svag varme i ca. 1 time.
  • Tilsæt grøntsager og lad retten koge ved svag varme i yderligere ½ time - eller til kæberne er helt møre.
  • Sigt skyen gennem et dørslag og gem den.
  • Smelt smørret i en gryde og rør melet i.
  • Tilsæt skyen lidt ad gangen under piskning. Kog saucen igennem i ca. 2 min. - under omrøring. Smag til med salt og peber.
  • Kom kæber og grøntsager tilbage i skyen, varm retten godt igennem og server med knuste kartofler.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12077 kJ / 2886 kcal

Næringsindhold pr. 100g

246 kJ / 59 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 29,2 % 4,2 g
Kulhydrat: 38,7 % 5,6 g
Fedt: 22,1 % 1,5 g
Alkohol: 10 %

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/svinekaber-opskrift/