Svinekæber

1 time 5 min
Svinekæber

Svinekæber simres i rødvin med årstidens grøntsager. Sinreretten er perfekt til de kolde vinter- og efterårsdage og den smager fantastisk. Få opskriften her!

Ingredienser

Svinekæber

800 g Kæbeklumper (grisekinder)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 spsk Olie
½ flaske Rødvin
1 liter Grøntsagsbouillon
4 Gulerødder i mundrette stykker
2 Pastinakker i mundrette stykker
1 Porre i skiver af 1 cm
1 Grofthakket løg
15 g Smør
1½ spsk Hvedemel
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Tilbehør

1⅕ kg Knuste kartofler

Sådan gør du

Svinekæber

  • Skær den sølvfarvede hinde af svinekæberne og drys kødet med salt og peber.
  • Lad olien blive varm i en sauterpande og brun kæberne på alle sider (ca. 3 min. i alt).
  • Tilsæt rødvin og lad det koge ind til det halve.
  • Tilsæt bouillon lad det koge ved svag varme i ca. 1 time.
  • Tilsæt grøntsager og lad retten koge ved svag varme i yderligere ½ time - eller til kæberne er helt møre.
  • Sigt skyen gennem et dørslag og gem den.
  • Smelt smørret i en gryde og rør melet i.
  • Tilsæt skyen lidt ad gangen under piskning. Kog saucen igennem i ca. 2 min. - under omrøring. Smag til med salt og peber.
  • Kom kæber og grøntsager tilbage i skyen, varm retten godt igennem og server med knuste kartofler.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12077 kJ / 2886 kcal

Næringsindhold pr. 100g

246 kJ / 59 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 29,2 % 4,2 g
Kulhydrat: 38,7 % 5,6 g
Fedt: 22,1 % 1,5 g
Alkohol: 10 %
https://www.arla.dk/opskrifter/svinekaber-opskrift/