Svinekam braiseret i mørk øl med rodfrugter, grov sennep og smørstegte rosenkål
60+ min

Svinekam braiseret i mørk øl med rodfrugter, grov sennep og smørstegte rosenkål

Når temperaturen falder og vinden rusker, er det tid til god gedign simremad med vintergrønt. Tænd et par stearinlys og blive siddende længe ved bordet.
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Svinekam braiseret i mørk øl med rodfrugter, grov sennep og smørstegte rosenkål

Når temperaturen falder og vinden rusker, er det tid til god gedign simremad med vintergrønt. Tænd et par stearinlys og blive siddende længe ved bordet.

Antal portioner
  • 1 lille svinekam
  • 10 g smør
  • 200 g selleri i grove tern
  • 100 g persillerødder i grove tern
  • 100 g gulerødder i grove stykker
  • 5 små grofthakkede fed hvidløg
  • 1 god mørk øl
  • ½ liter kalvefond eller kalvebouillon
  • 3 kviste af frisk timian
  • 1 tsk groft salt
  • 2 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 2 spsk grov sennep
  • 100 g rosenkål
  • 50 g smør

Fremgangsmåde:

Brun svinekammen godt af i smør, tilsæt rodfrugterne til de får godt med farve, ryst panden med de hakkede hvidløg. Tilsæt derefter den mørke øl og reducér til det halve, derefter tilsættes kalvefonden. Sigt væden over i et ildfast fad. Læg svinekammen heri sammen med timian. Gem rodfrugterne. Braisér svinekammen under låg eller alufolie midt i ovnen - vend den med ca. 15 min. mellemrum. Tilsæt rodfrugterne den sidste halve time af braiseringen. Sigt lagen og kog den til passene konsistens sammen med salt, piskefløde og grov sennep.

Vask rosenkålen og pil de yderste blade af. Smørsteg rosenkålene let gyldne. Tilsæt lidt vand og salt og damp dem færdige under låg.

Skær svinekammen i 4 stykker og vend braiseringslagen sammen med rodfrugterne og rosenkålen.

Braisering

Ca. 1½ time ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 11 %
  • Fedt: 67 %
Print

Vin match

Grenache, syrah, cinsault Sydrhône, Frankrig

En fyldig rødvin fra Sydrhône vil fungere bedst til denne ret, gerne fx en gigonas, vacqeyras eller cotes-du-rhône villages Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svinekød