Svinekam braiseret i mørk øl med rodfrugter, grov sennep og smørstegte rosenkål

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(16 vurderinger)

60+ min

Når temperaturen falder og vinden rusker, er det tid til god gedigen simremad med vintergrønt. Tænd et par stearinlys og blive siddende længe ved bordet.

Ingredienser

Antal portioner

  • 800 g svinekam uden svær
  • 10 g smør
  • 200 g knoldselleri i grove tern
  • 100 g persillerødder i grove tern
  • 100 g gulerødder i grove stykker
  • 5 små grofthakkede fed hvidløg
  • 1 god mørk mørk øl
  • ½ liter kalvefond eller kalvebouillon
  • 3 kviste af frisk timian
  • 1 tsk groft salt
  • 2 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 2 spsk grov sennep
  • 100 g rosenkål
  • 50 g smør

Sådan gør du

Sådan gør du

Brun svinekammen godt af i smør, tilsæt rodfrugterne til de får godt med farve, ryst panden med de hakkede hvidløg. Tilsæt derefter den mørke øl og reducér til det halve, derefter tilsættes kalvefonden. Sigt væden over i et ildfast fad. Læg svinekammen heri sammen med timian. Gem rodfrugterne. Braisér svinekammen under låg eller alufolie midt i ovnen - vend den med ca. 15 min. mellemrum. Tilsæt rodfrugterne den sidste halve time af braiseringen. Sigt lagen og kog den til passene konsistens sammen med salt, piskefløde og grov sennep.

Vask rosenkålen og pil de yderste blade af. Smørsteg rosenkålene let gyldne. Tilsæt lidt vand og salt og damp dem færdige under låg.

Skær svinekammen i 4 stykker og vend braiseringslagen sammen med rodfrugterne og rosenkålen.

Braisering

Ca. 1½ time ved 175° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 11 %
  • Fedt: 67 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Grenache, syrah, cinsault Sydrhône, Frankrig

En fyldig rødvin fra Sydrhône vil fungere bedst til denne ret, gerne fx en gigonas, vacqeyras eller cotes-du-rhône villages Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svinekød