Søde og syrlige æbler krydret med kanel. Server de syltede æbler som tilbehør til kage og desserter - eller spis dem med is eller flødeskum. Prøv dem også som topping på morgenmaden.
Sådan gør du
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i både.
Bring vand, sukker og kanelstænger i kog.
Kom æblebådene i gryden og kog dem i 6-8 min. uden låg - de skal stadig have bid. Vend forsigtigt rundt et par gange undervejs, så alle æblebådene bliver dækket af lagen.
Hæld æblerne i et rengjort sylteglas (ca. 1½ liter). Opbevar glasset på køl.
Energiindhold for hele retten:
5055 kJ / 1208 kcal
Næringsindhold pr. 100g
297 kJ / 71 kcal
Energifordeling
Energifordeling
Næringsindhold pr. 100g
Fiber:
-
1,6 g
Protein:
0,1 %
0 g
Kulhydrat:
99 %
17,3 g
Fedt:
0,9 %
0,1 g
Det er oplagt at lave en portion æblegrød, når der er gode danske æbler i haver og butikker.