Syltede æbler

30 min
Syltede æbler

Søde og syrlige æbler krydret med kanel. Server de syltede æbler som tilbehør til kage og desserter - eller spis dem med is eller flødeskum. Prøv dem også som topping på morgenmaden.

Ingredienser

1½ kg Syrlige æbler
4 dl Vand
175 g Sukker (ca. 2 dl)
2 Kanelstænger

Sådan gør du

  • Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i både.
  • Bring vand, sukker og kanelstænger i kog.
  • Kom æblebådene i gryden og kog dem i 6-8 min. uden låg - de skal stadig have bid. Vend forsigtigt rundt et par gange undervejs, så alle æblebådene bliver dækket af lagen.
  • Hæld æblerne i et rengjort sylteglas (ca. 1½ liter). Opbevar glasset på køl.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5052 kJ / 1208 kcal

Næringsindhold pr. 100g

296 kJ / 71 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 0,1 % 0 g
Kulhydrat: 99,1 % 17,3 g
Fedt: 0,8 % 0,1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/syltede-abler/