Syltede blommer

45 min
Syltede blommer

Syltede blommer er nemme og hurtige at lave - og du vil ikke fortryde andet, end at du måske har lavet for lille en portion. Syltede blommer er lækkert tilbehør til såvel en ostemad som til is, i kager og desserter. De syltede blommer kan holde sig ca. 2 uger i køleskabet.

Ingredienser

Syltede blommer

4 spsk Sukker
4 spsk Vand
¼ Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
4 Røde modne blommer i både

Sådan gør du

Syltede blommer

  • Bring sukker, vand, vaniljestang og -korn i kog i en gryde og kog det til sukkeret er opløst.
  • Tilsæt blommerne og kog dem ved jævn varme og uden låg i ca. 15 min. - eller til blommerne begynder at falde fra hinanden.
  • Hæld blommerne i en sigte (over en skål) og kom lagen tilbage i gryden.
  • Kog lagen ved kraftig varme og uden låg i ca. 10 min. - eller til der er ca. ½ dl blommesirup tilbage.
  • Hæld siruppen over blommerne og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 1 time eller til de er kolde - gerne til næste dag.

De syltede blommer kan holde sig tildækkede i køleskabet i ca. 14 dage.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1180 kJ / 282 kcal

Næringsindhold pr. 100g

383 kJ / 92 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 1,4 % 0,3 g
Kulhydrat: 98,3 % 22,1 g
Fedt: 0,3 % 0 g
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/syltede-blommer/