Syrlig chokolademousse med marinerede appelsiner og tranebær
60+ min

Syrlig chokolademousse med marinerede appelsiner og tranebær

Chokolademoussen kan serveres i en fin skål eller som flotte portionsanretninger.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Syrlig chokolademousse med marinerede appelsiner og tranebær

Chokolademoussen kan serveres i en fin skål eller som flotte portionsanretninger.

Opskriften gælder for 10 personer

Chokolademousse

Marinerede appelsiner

  • 4 dl vand
  • 350 g sukker (ca. 4 dl)
  • 4 stjerneanis
  • 20 skiver appelsiner uden skal (ca. 4 appelsiner)
  • 100 g tørrede tranebær

Fremgangsmåde:

Chokolademousse

Smelt chokoladen over vandbad, rør smør i, når chokoladen er smeltet. Rør æggeblommer i, herefter tilsættes cremefraiche. Pisk æggehviderne stive med sukker, vend den afkølede chokolademasse i de stiftpiskede æggehvider. Stil moussen tildækket i køleskabet i ca. 2 timer.

Marinerede appelsiner

Kog vand og sukker sammen med stjerneanis og lad det afkøle let. Hæld den letafkølede lage over appelsinskiver og tranebær og stil frugten på køl og lad den trække i mindst 5 timer inden servering.

Server chokolademoussen sammen med de marinerede appelsiner og tranebær.

Tip

Moussen kan kugles op ved serveringen og anrettes på portionstallerkener. Lun en spiseske i en skål med varmt vand og træk skeen henover overfladen på moussen, så der dannes "æggelignende" kugler. Anret "æggene" på portionstallerkener og pynt med marinerede appelsinskiver.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 25810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,2 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 43 %
Print

Vin match

Brachetto Piemonte, Italien

Den søde, røde mousserende vin lavet på druen brachetto (hedder brachetto d'acqui) i Norditalien vil være et spændende og super lækkert vinvalg til denne dessert. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til chokolade