Tandoorikyllingebidder med agurke-selleridip

45 min
Tandoorikyllingebidder med agurke-selleridip

Kyllingebidder med smag og gyldne bagte kartoffelbåde.....det er godt. Hertil en fyldig dip med masser af smag, så er måltidet fuldendt.

Ingredienser

1 dl Fraiche
2 tsk Tandoorikrydderi
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
400 g Rensede kyllingeinderfileter (ca. g)
1 kg Skrællede eller skrubbede melede kartofler i stave
1 tsk Groft salt

Agurke- selleridip

1 Groftrevet agurk (ca. 300 g)
3 dl Fraiche
400 g Groftrevet knoldselleri (ca. g)
1 Finthakket rødløg (ca. 50 g)
1 spsk Finthakket rød chilipeber (ca. spsk)
3 spsk Grofthakket frisk koriander
¾ tsk Groft salt

Sådan gør du

Bagetid for kartofler:

Ca. ½ time ved 225° - varmluft.

Bagetid for kyllingebidder:

Ca. 10 min. ved 225° - varmluft.

  • Bland fraiche, tandoorikrydderi, salt og peber godt i en frysepose. Flæk kyllingeinderfileterne og kom dem i posen. Tryk tandooriblandingen godt sammen med kødet og lad det trække i køleskabet i mindst ½ time.
  • Fordel kartoffelbådene på en plade med bagepapir, drys med salt og bag kartoflerne nederst i ovnen. Læg de marinerede kyllingeinderfileter på en plade med bagepapir og stil dem over kartoflerne efter ca. 20 min. Bag kartofler og kyllingbidder færdige.

Agurke- selleridip

  • Pres imens væden fra agurken, fx i et viskestykke. Vend fraiche, agurk, selleri, løg, chili, koriander og salt sammen. Stil dippen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til og server dippen sammen med de ovnbagte kartoffelbåde og kyllingebidderne.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4824 kJ / 1153 kcal

Næringsindhold pr. 100g

186 kJ / 45 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 14,3 % 1,6 g
Kulhydrat: 69,2 % 7,6 g
Fedt: 16,5 % 0,8 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/tandoorikyllingebidder-med-agurke--selleridip/