Tapas med røget fisk og foie gras

1 time 25 min
Arbejdstid: 40 min
Tapas med røget fisk og foie gras

De spanske tapas retter er meget populære. Her er en ægte spansk tapas, udviklet af en spansk kok for Arla Karolines Køkken®. Tapasretten er fuld af forskellige smagsindtryk og bløde og sprøde konsistenser. En anderledes tapas, der kræver noget arbejde. Men det er sjovt og anderledes, bl.a. er der en cola dressing - som man ikke ser hver dag, men som smager fantastisk.

Ingredienser

Persilleolie

1 dl Finthakket persille
1 dl Solsikkeolie

Salsamarinade af cola

½ liter Cola
½ tsk Olivenolie
1 tsk Sojasauce
1 tsk Sherryeddike
4 skiver Toastbrød - uden skorbe
25 g Smør
25 g Smør
4 skiver Bacon
1 Rød peberfrugt i kvarte
½ Æble i tynde skiver
4 skiver Frisk foie gras
½ tsk Flagesalt
Friskkværnet peber
2 spsk Abrikosmarmelade
4 skiver Røget torsk eller røget kuller

Sådan gør du

Persilleolie

  • Kom persille og olie i en hurtighakker og hak det i ca. 1 min.
  • Lad blandingen trække tildækket på køkkenbordet i ca. ½ time og sigt det.

Salsamarinade af cola

  • Kom colaen i en gryde og kog den ved kraftig varme og uden låg i ca. 15 min. eller til der er ca. ½ dl tilbage.
  • Tilsæt olie, soja og sherryeddike, rør det sammen og kom det i en lille skål. Smag til - den skal være sursød men ikke for kraftig i smagen.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og steg brødskiverne ca. ½ min. på hver side. Tag dem af og læg dem på en rist.
  • Smelt smørret i panden og steg de 4 skiver bacon i ca. 6 min. - vend dem af og til. Tag dem op og læg dem på fedtsugende papir.
  • Steg herefter peberfrugterne i ca. 3 min. - vend dem af og til.
  • Tag dem op og steg æblestykkerne et kort øjeblik.
  • Tør panden af og lad den blive varm.
  • Drys foie grasstykkerne med salt og peber. Steg dem i ca. ½ min. på hver side. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

Ved servering

  • Smør brødskiverne med marmelade og fordel herpå foie gras og peberfrugt.
  • Læg torsk, flæsk og æble på og dryp med salsamarinade og persilleolie. Server straks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10352 kJ / 2474 kcal

Næringsindhold pr. 100g

874 kJ / 209 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 5 % 2,6 g
Kulhydrat: 21,8 % 11,2 g
Fedt: 73,2 % 17,3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/tapas-med-roget-fisk-og-foie-gras/