Tatar med spicy oksefilet og syltede løg

1 time 10 min
Tatar med spicy oksefilet og syltede løg

Lækker lille salat-haps med tartar af oksefilet, sojacreme og syltede løg.

Ingredienser

Syltede løg

1½ dl Vand
1 dl Sukker (ca. 85 g)
½ dl Ufarvet lagereddike
1 Salatløg i tynde ringe (ca. 75 g)
250 g Optøet oksefilet
1 spsk Olivenolie
1 tsk Stærk chilisauce, fx sriracha
¾ tsk Groft salt

Sojacreme

1 dl Creme fraiche 38%
2 tsk Sojasauce
1 Hjertesalat

Pynt

Frisk koriander

Sådan gør du

Syltede løg

  • Kog vand, sukker og eddike i ca. 2 min eller til sukkeret er opløst. Hæld lagen over løgringene og lad dem stå min. 1 time.
  • Skær oksefileten i helt små tern og vend dem godt sammen med olie, chilisauce og salt.

Sojacreme

  • Rør cremefraiche og soja sammen. Smag til.
  • Skær bunden af hjertesalaten. Skyl og tør bladene godt. Anret 12 blade på et fad og fordel tataren herpå. Fordel lidt af sojacremen og nogle syltede løgringe på hvert blad. Pynt med koriander og server resten af cremen og de syltede løg ved siden af.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7960 kJ / 1902 kcal

Næringsindhold pr. 100g

863 kJ / 206 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 16,4 % 8,3 g
Kulhydrat: 37,5 % 19 g
Fedt: 46,1 % 10,8 g
https://www.arla.dk/opskrifter/tatar-med-spicy-oksefilet-og-syltede-log/