Tempurastegte grøntsager med sojadip

Tempurastegte grøntsager med sojadip

60+ min
Sprøde grøntsager i tempuradej - sprødt, varmt og delikat! En lækker forret eller snack der aldrig slår fejl. Her serveret med en skøn sojadip.

Sådan gør du

Tempuradej
  • Del ægget i blomme og hvide. Bland hvedemel og salt. Pisk mælk, øl og æggeblomme sammen og hæld det i melblandingen lidt efter lidt. Pisk smørret i. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i dejen.
Sojadip
  • Kom soja, honning, ingefær og limesaft i en lille gryde og bring det i kog. Lad blandingen koge ved jævn varme i ca. 2 minutter. Hæld sojadippen i en lille skål og stil den tildækket i køleskabet.
  • Vend spidskål og koriander sammen og læg det i bunden af et fad.
  • Varm olien op ved jævn varme i en dyb gryde. Kom en bid franskbrød i. Bliver brødet gyldent, har olien den rigtige temperatur.
  • Dyp 6-8 grøntsagsstykker i tempuradejen. Steg dem straks i ca. 1½ min. - til de er sprøde og gyldne. Vend grøntsagerne under stegningen, fx med en madpincet. Tag de indbagte grøntsager op og læg dem på fedtsugende papir. Gentag med resten af grøntsagsstykkerne.
  • Anret de tempurastegte grøntsager ovenpå spidskålen. Fordel koriander, chili og limebåde herpå. Server straks med sojadip og sød chilisauce.

Alt kan gøres klar på forhånd, men du er nødt til at stege, mens gæsterne sidder og venter og hygger sig. Sådan er det med friturestegte lækkerier: de skal komme lige fra olien for at være sprøde og varme.

Energiindhold for hele retten:

15408 kJ / 3683 kcal

Næringsindhold pr. 100g

940 kJ / 225 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 5,3 % 2,9 g
Kulhydrat: 21,7 % 12 g
Fedt: 73 % 18,5 g
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Ingredienser

Tempuradej
1 Æg
100 g Hvedemel (ca. 1¾ dl)
½ tsk Groft salt
1 dl Mælk
1½ dl Pilsnerøl
25 g Smeltet og afkølet smør
Sojadip
1 dl Japansk sojasauce
2 spsk Flydende honning
1 tsk Fintrevet frisk ingefær
2 tsk Friskpresset limesaft
150 g Fintsnittet spidskål
1 dl Grofthakket frisk koriander
1 liter Rapsolie
400 g Blandede grøntsager i mundrette stykker, fx blomkål, sød kartoffel, grønne bønner, græskar eller champignon
1 dl Frisk koriander
1 Rød chilipeber i ringe
1 Limefrugt i både
1 dl Sød chilisauce
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk