Tempurastegte grøntsager med sojadip

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Sprøde grøntsager i tempuradej - sprødt, varmt og delikat! En lækker forret eller snack der aldrig slår fejl. Her serveret med en skøn sojadip.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Tempuradej

  • 1 æg
  • 100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 1 dl mælk
  • 1½ dl pilsnerøl
  • 25 g smeltet og afkølet smør

Sojadip

  • 1 dl japansk sojasauce
  • 2 spsk flydende honning
  • 1 tsk fintrevet frisk ingefær
  • 2 tsk friskpresset limesaft
  • 150 g fintsnittet spidskål
  • 1 dl grofthakkede friske korianderblade
  • 1 liter rapsolie
  • 400 g blandede grøntsager i mundrette stykker, fx blomkål, sød kartoffel, grønne bønner, græskar eller champignon
  • 1 dl friske korianderblade
  • 1 rød chilipeber i ringe
  • 1 limefrugt i både
  • 1 dl sød chilisauce

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Tempuradej

Del ægget i blomme og hvide. Bland hvedemel og salt. Pisk mælk, øl og æggeblomme sammen og hæld det i melblandingen lidt efter lidt. Pisk smørret i. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i dejen.

Sojadip

Kom soja, honning, ingefær og limesaft i en lille gryde og bring det i kog. Lad blandingen koge ved jævn varme i ca. 2 minutter. Hæld sojadippen i en lille skål og stil den tildækket i køleskabet.

Vend spidskål og koriander sammen og læg det i bunden af et fad.

Varm olien op ved jævn varme i en dyb gryde. Kom en bid franskbrød i. Bliver brødet gyldent, har olien den rigtige temperatur.

Dyp 6-8 grøntsagsstykker i tempuradejen. Steg dem straks i ca. 1½ min. - til de er sprøde og gyldne. Vend grøntsagerne under stegningen, fx med en madpincet. Tag de indbagte grøntsager op og læg dem på fedtsugende papir. Gentag med resten af grøntsagsstykkerne.

Anret de tempurastegte grøntsager ovenpå spidskålen. Fordel koriander, chili og limebåde herpå. Server straks med sojadip og sød chilisauce.

Tip

Alt kan gøres klar på forhånd, men du er nødt til at stege, mens gæsterne sidder og venter og hygger sig. Sådan er det med friturestegte lækkerier: de skal komme lige fra olien for at være sprøde og varme.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12580 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,9 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 68 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag