Tempurastegte grøntsager med sojadip
2 timer
•
Arbejdstid: 45 min
•
&format=webp)
Sprøde grøntsager i tempuradej - sprødt, varmt og delikat! En lækker forret eller snack der aldrig slår fejl. Her serveret med en skøn sojadip.
Ingredienser
Tempuradej
1
Æg
|
|
---|---|
100 g
Hvedemel (ca. 1¾ dl)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1 dl
Mælk
|
|
1½ dl
Pilsnerøl
|
|
25 g
Smeltet og afkølet smør
|
Sojadip
1 dl
Japansk sojasauce
|
|
---|---|
2 spsk
Flydende honning
|
|
1 tsk
Fintrevet frisk ingefær
|
|
2 tsk
Friskpresset limesaft
|
150 g
Fintsnittet spidskål
|
|
---|---|
1 dl
Grofthakket frisk koriander
|
1 liter
Rapsolie
|
---|
400 g
Blandede grøntsager i mundrette stykker, fx blomkål, sød kartoffel, grønne bønner, græskar eller champignon
|
---|
1 dl
Frisk koriander
|
|
---|---|
1
Rød chilipeber i ringe
|
|
1
Limefrugt i både
|
|
1 dl
Sød chilisauce
|
Sådan gør du
Tempuradej
Sojadip
Alt kan gøres klar på forhånd, men du er nødt til at stege, mens gæsterne sidder og venter og hygger sig. Sådan er det med friturestegte lækkerier: de skal komme lige fra olien for at være sprøde og varme.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
15407 kJ / 3682 kcal
Næringsindhold pr. 100g
939 kJ / 225 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 5,3 % | 2,9 g |
Kulhydrat: | 21,7 % | 12 g |
Fedt: | 73 % | 18,5 g |
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.
