Tempurastegte grøntsager med sojadip

Tempurastegte grøntsager med sojadip

60+ min
Sprøde grøntsager i tempuradej - sprødt, varmt og delikat! En lækker forret eller snack der aldrig slår fejl. Her serveret med en skøn sojadip.

Sådan gør du

Tempuradej
  • Del ægget i blomme og hvide. Bland hvedemel og salt. Pisk mælk, øl og æggeblomme sammen og hæld det i melblandingen lidt efter lidt. Pisk smørret i. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i dejen.
Sojadip
  • Kom soja, honning, ingefær og limesaft i en lille gryde og bring det i kog. Lad blandingen koge ved jævn varme i ca. 2 minutter. Hæld sojadippen i en lille skål og stil den tildækket i køleskabet.
  • Vend spidskål og koriander sammen og læg det i bunden af et fad.
  • Varm olien op ved jævn varme i en dyb gryde. Kom en bid franskbrød i. Bliver brødet gyldent, har olien den rigtige temperatur.
  • Dyp 6-8 grøntsagsstykker i tempuradejen. Steg dem straks i ca. 1½ min. - til de er sprøde og gyldne. Vend grøntsagerne under stegningen, fx med en madpincet. Tag de indbagte grøntsager op og læg dem på fedtsugende papir. Gentag med resten af grøntsagsstykkerne.
  • Anret de tempurastegte grøntsager ovenpå spidskålen. Fordel koriander, chili og limebåde herpå. Server straks med sojadip og sød chilisauce.
Tip

Alt kan gøres klar på forhånd, men du er nødt til at stege, mens gæsterne sidder og venter og hygger sig. Sådan er det med friturestegte lækkerier: de skal komme lige fra olien for at være sprøde og varme.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15381 kJ / 3676 kcal

Næringsindhold pr. 100g

939 kJ / 224 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 5,3 % 2,9 g
Kulhydrat: 21,6 % 11,9 g
Fedt: 73,1 % 18,6 g

Ingredienser

Tempuradej
Æg
1
Hvedemel (ca. 1¾ dl)
100 g
Groft salt
½ tsk
Mælk
1 dl
Pilsnerøl
1½ dl
Smeltet og afkølet smør
25 g
Sojadip
Japansk sojasauce
1 dl
Flydende honning
2 spsk
Fintrevet frisk ingefær
1 tsk
Friskpresset limesaft
2 tsk
Fintsnittet spidskål
150 g
Grofthakket frisk koriander
1 dl
Rapsolie
1 liter
Blandede grøntsager i mundrette stykker, fx blomkål, sød kartoffel, grønne bønner, græskar eller champignon
400 g
Frisk koriander
1 dl
Rød chilipeber i ringe
1
Limefrugt i både
1
Sød chilisauce
1 dl