Thai salat
Thai salat er en farverig og fyldig, men alligevel let salat. Her har du en opskrift på thai salat med grillet oksekød, men du kan også lave den med kyllingefilet eller vegetarisk, hvor du bruger edamamebønner i stedet for kød. Thai salat bliver serveret med yam dressing, som er en varm og intens dressing af bl.a. chili, hvidløg, limesaft og fiskesauce.
Prøv en version med flere {grøntsager}Ingredienser
Flanksteak
|
1
Flanksteak (ca. 400 g)
|
|
|---|---|
|
1 tsk
Olie
|
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Yam dressing
|
2
Skyllede røde chilipebre
|
|
|---|---|
|
4
Store pillede fed hvidløg
|
|
|
4 spsk
Fiskesauce
|
|
|
4 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
|
4 spsk
Flydende honning
|
Thai salat
|
250 g
Tørrede ægnudler
|
|
|---|---|
|
2 spsk
Sesamolie, evt. ristet
|
|
2
Agurker (ca. 600 g)
|
|
|---|---|
|
250 g
Cherrytomater i halve
|
|
|
2
Bananskalotteløg i meget tynde strimler (ca. 75 g)
|
|
|
2 dl
Frisk koriander
|
|
|
2 dl
Mynteblade
|
|
|
1 dl
Peanuts
|
Sådan gør du
Flanksteak
Yam dressing
Thai salat
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan undelade nudlerne og servere thai salaten som en let for- eller frokostret. Server evt. et stykke ristet brød til.
Du kan lave en grøn version af thai salaten ved at skifte kødet ud med edamamebønner og tynde strimler af gulerod. Eller du kan lave salaten med grillet kyllingefilet. Skal det være ekstraordinært, kan du skifte flanksteaken ud med oksemørbrad. Hvis I er til næsten råt kød, kan du grille mørbraden et par minutter på hver side, så kødet får stegeskorpe, men er råt indeni - det kaldes seared.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
537 kJ / 128 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,6 g |
| Protein: | 7,3 g |
| Fedt: | 4,6 g |
| Kulhydrat: | 14,3 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.