Thaifrikadeller med nudelsalat

45 min
Thaifrikadeller med nudelsalat

Eksotiske fiskefrikadeller med smag af de skønne krydderier, vi kender fra det thailandske køkken: Ingefær, chili, koriander, hvidløg og lime - det er godt. De serveres her med en frisk og knasende nudelsalat, chilisauce og limebåde, der er med til gøre det friske og spicy udtryk i retten endnu mere markant. Dagen derpå fungerer thaifrikadellerne også rigtig godt til det kolde frokostbord eller som tilbehør i madpakken.

Ingredienser

Thaifrikadeller

300 g Frisk torskefilet eller filet af fladfisk - uden skind og ben
½ tsk Groft salt
1 Æg
2 spsk Kartoffelmel
2 tsk Fintrevet frisk ingefær
1 spsk Finthakket rød chilipeber
2 spsk Finthakket frisk koriander
1 Lille knust fed hvidløg
100 g Pillede, kogte rejer
25 g Smør

Nudelsalat

250 g Brede tørrede ægnudler
2 liter Vand
2 tsk Groft salt
2 spsk Sød chilisauce
2 spsk Fiskesauce
1½ spsk Sesamolie eller en neutral olie
2 Gulerødder i halve skrå skiver (ca. 200 g)
½ Agurk i stave (ca. 200 g)
¼ Ananas i små tern (ca. 200 g)

Pynt

Frisk koriander
Ristede sesamfrø

Tilbehør

1 Limefrugt i både
Sød chilisauce

Sådan gør du

Thaifrikadeller

  • Fjern eventuelle ben fra fiskekødet og hak det fint med en kniv eller i en foodprocessor.
  • Kom fiskekødet i en skål og rør det godt med salt.
  • Tilsæt æg, kartoffelmel, ingefær, chili, koriander, hvidløg og rejer og og rør farsen godt sammen. Stil fiskefarsen tildækket i køleskabet i ca. 15 min.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Lav 12 frikadeller af fiskefarsen og steg fiskefrikadellerne ved jævn til kraftig varme i ca. 8 min., til de er gyldne og sprøde - vend af og til.

Nudelsalat

  • Kom imens nudlerne i en gryde med kogende vand tilsat salt.
  • Efter 4-5 min. under omrøring er nudlerne "løst op" og møre uden at være bløde.
  • Hæld nudlerne i en sigte, brus over med koldt vand og lad dem dryppe godt af.
  • Rør chilisauce, fiskesauce og olie sammen med nudlerne og bland dem med gulerødder, agurk og ananas.
  • Vend det hele godt sammen og smag til.
  • Anret nudelsalaten i et stort fad, kom koriander og sesamfrø på toppen og server salaten sammen med thaifrikadeller, lime og chilisauce.

Du kan lave mange små frikadeller og spise retten med pinde - så føles det måske lidt mere eksotisk.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9030 kJ / 2158 kcal

Næringsindhold pr. 100g

498 kJ / 119 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 20,3 % 5,9 g
Kulhydrat: 50,7 % 14,9 g
Fedt: 29 % 3,9 g
Relateret video Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Ingefær er roden til en masse godt. Se hvordan du håndterer frisk ingefær.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/thaifrikadeller-med-nudelsalat/