Thaisuppe med chilibrød
30 min

Thaisuppe med chilibrød

Dejlig spicy suppe der smager og luner.
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Thaisuppe med chilibrød

Dejlig spicy suppe der smager og luner.

Antal portioner
  • 500 g kartofler
  • 2 porrer
  • 1 spsk smør
  • 1 tsk fintrevet frisk ingefær
  • 8 dl vand
  • 2 grøntsagsbouillonterninger
  • 75 g tørrede risnudler
  • 2½ dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • ½ limefrugt (revet skal og saft)
  • ½ tsk Sambal oelek
  • 1 dl klippet purløg

Chilismør

  • 25 g smør
  • ½ tsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk brun farin
  • ½ tsk Sambal oelek

Tilbehør

  • 240 g ristet groft brød

Fremgangsmåde:

Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Skær porrerne i tynde ringe, og svits dem i smør i en suppegryde. Tilsæt kartofler, ingefær, vand og bouillonterninger. Lad suppen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 15 min. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Blend grøntsagerne og hæld det hele tilbage i gryden igen. Tilsæt madlavningsfløde og limeskal og -saft. Giv suppen et opkog og krydr med salt og sambal oelek. Drys purløg over.

Chilismør

Rør alle ingredienserne sammen og smør det på det ristede brød.

Fordel risnudlerne i tallerkenerne og hæld suppen over. Server med chilibrødet til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,3 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 63 %
  • Fedt: 28 %
Print