Thaisuppe med chilibrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(16 vurderinger)

30 min

Dejlig spicy suppe der smager og luner.

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g kartofler
  • 2 porrer
  • 1 spsk smør
  • 1 tsk fintrevet frisk ingefær
  • 8 dl vand
  • 2 grøntsagsbouillonterninger
  • 75 g tørrede risnudler
  • 2½ dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • ½ limefrugt (revet skal og saft)
  • ½ tsk sambal oelek
  • 1 dl klippet purløg

Chilismør

  • 25 g smør
  • ½ tsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk brun farin
  • ½ tsk sambal oelek

Tilbehør

  • 240 g ristet groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Skær porrerne i tynde ringe, og svits dem i smør i en suppegryde. Tilsæt kartofler, ingefær, vand og bouillonterninger. Lad suppen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 15 min. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Blend grøntsagerne og hæld det hele tilbage i gryden igen. Tilsæt madlavningsfløde og limeskal og -saft. Giv suppen et opkog og krydr med salt og sambal oelek. Drys purløg over.

Chilismør

Rør alle ingredienserne sammen og smør det på det ristede brød.

Fordel risnudlerne i tallerkenerne og hæld suppen over. Server med chilibrødet til.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,3 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 63 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: