Thaisuppe med ingefærmarineret kyllingekød
30 min

Thaisuppe med ingefærmarineret kyllingekød

En smuk og appetitlig suppe med krydret, marineret kylling, grøntsager og nudler.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Thaisuppe med ingefærmarineret kyllingekød

En smuk og appetitlig suppe med krydret, marineret kylling, grøntsager og nudler.

Antal portioner
  • 500 g renset kyllingefilet
  • 15 g smør
  • 2 spsk japansk sojasauce
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 2 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 2 små hakkede fed hvidløg
  • ½ tsk groft salt
  • 100 g glasnudler
  • 1 liter kogende vand

Fremgangsmåde:

Tør kyllingefileterne og skær dem i 1 cm tykke skiver. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun kyllingekødet ca. 1 min. på hver side. Kom sojasauce, limesaft, ingefær, hvidløg og salt i panden og braiser kødet i marinaden i ca. 3 min., eller til væden er fordampet.

Kom glasnudlerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad nudlerne trække 3-4 min., hæld dem i en sigte og klip i mindre stykker.

Bring thaisuppen i kog, under omrøring, i en tykbundet gryde. Tilsæt blomkål, bring atter i kog og kog i ca. 1 min. Kom asparges i suppen og kog i yderligere ca. 1 min. Fordel først nudler og derefter det stegte, marinerede kød i skåle eller dybe tallerkener. Hæld suppen over og pynt med skovsyre og sesam. Spis suppen med ske og gaffel.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 30 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Protein: 29 %
  • Fiber: 17,4 g
Print