Thaisuppe med mangokrydret quinoa
30 min

Thaisuppe med mangokrydret quinoa

En dejlig gylden og krydret suppe med knas fra sort quinoa. En dråbe eddike til sidst, giver et ekstra lille pift.
Bedømmelse (15 vurderinger)

Min bedømmelse:

Thaisuppe med mangokrydret quinoa

En dejlig gylden og krydret suppe med knas fra sort quinoa. En dråbe eddike til sidst, giver et ekstra lille pift.

Antal portioner
  • 160 g sort quinoa (ca. 2 dl)
  • 4 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 15 g smør
  • 400 g kyllingefileter i tern
  • 4 gulerødder i tern
  • 3 pastinakker i tern
  • 1 tsk groft salt
  • 1 mangofrugt i tern
  • 1 dl strimlet frisk thai-basilikum

Pynt

  • thai-basilikum

Tilbehør

  • hvid balsamicoeddike

Fremgangsmåde:

Skyl quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt. Kog i ca. 15 min. ved svag varme og under tætsluttende låg. Hæld quinoaen i en sigte.

Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun kyllingekødet på alle sider i ca. 2 min. Tilsæt rodfrugter og salt og steg ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min. Bland mango, den afdryppede quinoa og basilikum sammen med kyllingekød og rodfrugter. Smag til.

Bring imens suppen i kog under omrøring og hæld den i en kande. Server suppen sammen med den mangokrydrede quinoa. Stil eddiken på bordet, så man selv kan komme et par dråber på, efter smag.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,1 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 29 %
Print