Thaisuppe og ingefærcreme
30 min

Thaisuppe og ingefærcreme

En fin spicy klar suppe. Ingefærcremen på toppen runder fint af og giver fylde.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Thaisuppe og ingefærcreme

En fin spicy klar suppe. Ingefærcremen på toppen runder fint af og giver fylde.

Antal portioner

Ingefærcreme

  • 2 dl Cheasy® fraiche 5%
  • 2 spsk finthakket syltet ingefær i sukkerlage
  • 1 tsk lage fra de syltede ingefær
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 400 g wokstrimler af okseklump
  • 1½ liter grøntsagsbouillon
  • 2 spsk japansk sojasauce
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 225 g champignoner i skiver
  • 200 g haricots verts i mindre stykker
  • 1 mild rød chilipeber i tynde ringe
  • 2 porrer i korte, tynde strimler

Tilbehør

  • 240 g ristet flutes

For at have et helt aftensmåltid kan du servere

  • 350 g blandet frugt, fx æbler og dadler

Fremgangsmåde:

Ingefærcreme

Vend fraiche sammen med de øvrige ingredienser. Stil ingefærcremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Skær wokstrimlerne i mundrette stykker. Bring bouillon, sojasauce, salt og peber i kog i en gryde. Tilsæt wokstrimler og kog dem ved svag varme i ca. 1 min. Tilsæt champignoner, bønner og chili. Bring atter suppen i kog og kog den i ca. 1 min. Kom til sidst porrer i suppen og server den straks sammen med ingefærcreme og ristet brød.

Tip

Hvis man ønsker en mildere suppe kan man anvende rød peberfrugt i stedet for chili.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9910 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,9 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 16 %
Print