Timian-rodfrugter med kålpølser
45 min

Timian-rodfrugter med kålpølser

En herlig rustik bonderet. Kålpølser hedder kålpølser fordi de passer godt til kål....ikke fordi de er lavet af kål.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Timian-rodfrugter med kålpølser

En herlig rustik bonderet. Kålpølser hedder kålpølser fordi de passer godt til kål....ikke fordi de er lavet af kål.

Antal portioner
  • 200 g melede kartofler i små tern
  • 1 knoldselleri i store tern
  • 3 gulerødder i store tern
  • 2 kålpølser i skiver
  • 2½ dl vand
  • 2 spsk hakkede friske timianblade
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 15 g smør
  • 300 g skinke- eller wokstrimler
  • 300 g broccoli i buketter

Tilbehør

  • 240 g groft brød
  • sennep

Fremgangsmåde:

Bring kartofler, selleri, gulerødder og de øvrige ingredienser i kog i en gryde. Lad retten koge ved jævn varme og under låg i ca. 20 min.

Lad imens halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Brun kødet i ca. 1½ min. og tag det op. Lad resten af smørret blive varmt i panden og svits broccolibuketterne ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Kom kød og broccoli i gryden med rodfrugter og pølser. Varm retten godt igennem, smag til og server straks.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8720 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 43,2 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 29 %
Print