Toast med flødeost, bacon og svampe

Toast med flødeost, bacon og svampe

15 min
Ristet brød med flødeost og ristede svampe. Et virkeligt dejligt stykke mad!

Sådan gør du

  • Kom baconternene i en kold pande og steg dem ca. 2 min. ved kraftig varme.
  • Skru ned til jævn varme, tilsæt løg og steg til baconen er gylden og sprød. Lad bacon-blandingen dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • Kom halvdelen af smørret i panden og steg brødskiverne ca. 1 min. på hver side ved jævn varme. Tag dem af varmen.
  • Kom resten af smørret i panden og steg svampene ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Vend bacon-blandingen i svampene.
  • Smør brødene med flødeost og fordel svampe-baconblandingen herpå.
  • Drys med purløg og server straks.
Energiindhold for hele retten:

3628 kJ / 867 kcal

Næringsindhold pr. 100g

707 kJ / 169 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 12,2 % 5,1 g
Kulhydrat: 32,8 % 13,6 g
Fedt: 55 % 10,5 g

Ingredienser

50 g Bacontern
1 Lille finthakket skalotteløg (ca. 25 g)
25 g Smør
2 skiver Surdejsbrød
200 g Rensede svampe, fx markchampignon og kantareller i mindre stykker
100 g Flødeost
1 spsk Fintklippet purløg